Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Conscienciar sobre la vida submarina és un dels objectius de la campanya de "l'Aigua a l'Eliana"

Escolars del municipi han gaudit d'un matí de tallers per a conéixer la importància d'evitar que el plàstic arribe a les nostres mars i oceans.

140 escolars de diversos centres del municipi han participat aquest matí en la campanya ‘Aigua de l'Eliana’, que aquest mes de novembre se centra en l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 14 i en la protecció dels ecosistemes marins i costaners. I és que utilitzar l'aigua de l'aixeta és un gest diari senzill, amb el qual podem evitar que una important quantitat de residus plàstics arriben a la mar.

Per a això l'Ajuntament, en col·laboració amb Hidraqua, ha instal·lat una balena que, baix el títol ‘Salvem els nostres oceans del plàstic’, cerca conscienciar als i les més menudes sobre l'ús innecessari d'aquest material. L'estructura ha sigut fabricada en fusta per un artista faller local i la cartelleria, amb dades explicatives sobre la problemàtica, ha sigut elaborada amb plàstic reciclat i reciclable.

Aquesta acció ha inclòs un matí complet de tallers en la plaça del País Valencià, dirigits a escolars de 4t de primària que, repartits en dos torns per a evitar aglomeracions, han pogut realitzar experiments en un laboratori per a conéixer el mal que poden fer les tovalloletes en el clavegueram, han comprovat en una pescateria com afecta la presència de plàstic en la mar als peixos i s'han endinsat en les diferents problemàtiques mediambientals a través d'una ruleta sobre els ODS.

La balena es podrà visitar en la plaça durant la setmana vinent i, posteriorment, recorrerà els centres educatius de la localitat per a arribar al 100% de l'alumnat.

De seguir el ritme actual de consum, els experts alerten que l'any 2050 hi haurà més plàstic que peixos en les mars, d'ací la necessitat d'articular iniciatives que permeten racionalitzar el seu consum i gestionar-lo de manera adequada per a propiciar el seu reciclatge i recuperació. Oceans i mars cobreixen més del 70% de la superfície de la Terra, regulen el clima, generen la major part de l'oxigen que es respira i proporcionen recursos naturals i aliments. No obstant això, més de 8 milions de tones de plàstic acaben en ells cada any.

Referent a això el primer edil, Salva Torrent, ha recordat que el consum d'aigua embotellada genera residus innecessaris, l'augment de la petjada de carboni i contribueix al canvi climàtic. “Beure aigua de l'aixeta, que a més a l'Eliana és de màxima qualitat, és més còmode, ecològic i econòmic”, ha declarat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon