Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Llíria retira prop de 300 quilos de residus vegetals d'eliminació de cactusL'Ajuntament de Llíria, a través de la seua Àrea de Medi Ambient, continua amb els treballs de detecció i eliminació del cactus Cylindropuntia Pallida. Estes labors han permés, en la seua primera setmana, la retirada d'aproximadament 300 quilos de residu vegetal, desenvolupades per un equip de treball compost per dos peons de jardineria i un capatàs.

Estes persones han sigut seleccionades pel consistori a través del programa d'ocupació EMCORP 2021 i han rebut, de manera prèvia a les labors pràctiques, diferents jornades de formació sobre les característiques de la Cylindropuntia Pallida i la seua adequada retirada.

Les labors s'estan desenvolupant, especialment, en aquelles zones amb una densitat mitjana de presència del cactus, situades en la vessant nord del Monestir de Sant Miquel, ja que en les àrees amb una dificultat de grau alt es duu a terme per empreses especialitzades en estes tasques, com el tram abordat el mes d'abril passat en la zona del Pich.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha volgut reconéixer "l'esforç dels equips de treball, que estan actuant amb la major precisió possible per a afrontar este problema ambiental". "Cal recordar, a més, que enfront d'esta mena d'espècies de caràcter invasor, el paper de la ciutadania pot ser vital per al seu control i detecció", ha indicat Morató.

En este sentit, s'ha iniciat una campanya de captació de voluntariat mediambiental perquè puga col·laborar també de manera puntual en tasques de revisió i retirada de xicotets brots, a més de poder comptar amb la participació d'associacions implicades en la preservació del nostre entorn natural. Les persones interessades en participar en este programa poden apuntar-se a través del correu mediambient@lliria.es.

Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :