Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria rep el ‘Sello Mi Sol’ com a reconeixement a les seues polítiques energètiquesL'Ajuntament de Llíria ha sigut guardonat amb el 'Sello Mi Sol', un reconeixement atorgat per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i per l'Associació Valenciana del Sector de l'Energia (AVAESEN). La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, va recollir esta distinció de les mans del vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, i del president d'AVESEN, Marcos J. Lacruz.

Es premia, d'esta manera, el desenvolupament de diferents iniciatives per part de l'Ajuntament de Llíria, com el desenvolupament del projecte de la Comunitat Energètica Local (CEL), la instal•lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals, el desenvolupament de campanyes informatives o l'obtenció de diferents bonificacions fiscals, com el 90% de l'Impost sobre Construccions, Instal•lacions i Obres (ICIO) o fins al 50% en l'Impost sobre Béns immobles (IBI).

Consuelo Morató ha indicat que "este segell és un reconeixement a les polítiques energètiques de l'Ajuntament de Llíria per promoure un model respectuós amb el medi ambient i sostenible a llarg termini".

L'acte de lliurament es va realitzar en un esdeveniment on la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i AVASEN van presentar l'informe d'autoconsum i comunitats energètiques locals, basat en una enquesta ciutadana. Este sondeig mostra que al 60% dels habitants de la Comunitat Valenciana els preocupa l'origen de l'energia, mentre que un 50% es planteja la possibilitat d'instal•lar energies renovables en les seues llars.

"No obstant això, també ens indica que la ciutadania percep diferents barreres socials i econòmiques que dificulten la instal•lació d'energies renovables en les seues llars, com els tràmits burocràtics, els hàbits de consum, els costos d'instal•lació, les excessives tecnicitats de les comunitats energètiques locals, la percepció que no hi ha suficient superfície en les cobertes d'edificis i cases o la complexitat per a detectar canals d'informació fiables", va explicar el conseller Héctor Illueca.

És per això que la Conselleria d'Arquitectura Bioclimàtica i AVASEN posen al servei de la ciutadania el portal Plaza Energía, on s'ofereix informació fiable sobre les peculiaritats del procés d'instal•lació, a més de posar a disposició més d'una vintena d'empreses valencianes que poden oferir un pressupost sense compromís, així com diferents modalitats de finançament.

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon