Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria participa en un fòrum amb Las Palmas i Manises, candidates a ser Ciutats Creatives de la UNESCO


Llíria ha participat en un fòrum al costat de Las Palmas i Manises, candidates a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. El municipi edetà, com a Ciutat Creativa de la Música des de l'any 2019, va voler ser present en esta jornada, on una representació de l'Ajuntament, formada pels regidors Fina Torrijo i Paco García, va donar el seu suport a les candidatures de tots dos municipis.

En este esdeveniment, celebrat en el 'Espai Miller' de Las Palmas de Gran Canaria, Llíria va exposar els principals beneficis i les bones pràctiques de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO, que permet establir un fil conductor entre municipis de diferents parts del context nacional i internacional, amb l'objectiu de construir sinergies culturals i innovadores.

L'edil de Turisme, Paco García, va remarcar que "la diferència de ser Ciutat de la Música amb el que teníem abans és, sobretot, qualitativa: continuem desenvolupant nombroses iniciatives, però també afrontem altres projectes que, sense el suport de la xarxa UNESCO, serien més complicats d'impulsar".

Igualment, García també va voler desitjar que tant Manises com Las Palmas "puguen veure satisfets els seus desitjos i es convertisquen en Ciutats Creatives". "Sumar municipis amb les seues característiques creatives significaria un increment en el potencial de la Xarxa per a construir projectes futurs. De fet, este contacte ens ha permés iniciar una relació per a abordar iniciatives culturals conjuntes que poden ser molt interessants", va explicar García.

La candidatura de Las Palmas de Gran Canaria a Ciutat Creativa de la Música va ser presentada per l'alcalde del municipi, Augusto Hidalgo, i la regidora de Cultura, Encarna Galván, que van destacar la seua capacitat de creació musical i d'integració social, a més de remarcar la seua connexió cultural i musical amb Àfrica.

Manises, com a candidata a Ciutat Creativa d'Artesania i Arts Populars, va estar representada pel regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, i l'edil de Turisme, Ángel Mora, que van aprofitar per a promocionar la internacionalització de la seua ceràmica, vinculada amb la seua llarga tradició i amb la labor de formació reglada que desenvolupen des de fa un segle.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon