Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria instal·la plaques fotovoltaiques d'autoconsum en la Llar del Jubilat i l'Escola de Dansa



L'Ajuntament de Llíria ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum en els edificis municipals de la Llar de les Persones Majors i de l'Escola de Dansa. La instal·lació d'estos panells permetrà reduir el consum procedent de la xarxa elèctrica.

"L'objectiu és, a través d'esta potència solar, mantindre als edificis en unes condicions tèrmiques i energètiques adequades, però amb un model molt més respectuós amb el medi ambient i sostenible a llarg termini", ha destacat la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató.

Els treballs en la Llar de les Persones Majors han suposat una inversió de 11.861,46 euros, el 80% dels quals (7.842,29 euros) han sigut finançats gràcies a la subvenció del Pla Reacciona pel Clima impulsat per la Diputació de València.

Les actuacions a l'Escola de Dansa, per part seua, ascendeixen a un total de 27.066,30 euros, subvencionats també al 80% per la Diputació. Estes instal·lacions cobriran el 10% del consum energètic d'este centre, però també es beneficiaran altres edificis municipals adscrits a l'autoconsum col·lectiu: oficines de l'Ajuntament 'Alts del Mercat' (40%), Ca la Vila (20%), Oficina de Recaptació (10%), Oficina d'Atenció Ciutadana (10%) i Espai Jove (10%).

Este nou model energètic permetrà cobrir uns valors d'autoconsum de 7.391,91 quilowatts-hora (kWh), en el cas de la Llar del Jubilat, mentre que a l'Escola de Dansa els índexs se situaran en els 19.628,10 quilowatts-hora (kWh).

Consuelo Morató ha explicat que, amb estes instal·lacions fotovoltaiques, "podrem arribar a reduir les emissions de CO₂ en 33,25 tones a l'any, valors que equivalen a la plantació de 540 arbres de manera anual".

Finalment, l'edila ha recalcat que amb esta mena d'iniciatives "des de l'Ajuntament de Llíria donem compliment a alguns dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) estipulats per Nacions Unides, com ara la producció i consum responsables, l'energia assequible i no contaminant, o el foment de ciutats i comunitats sostenibles".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon