Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla ja gestiona 41 vivendes per a lloguer a persones amb necessitat i aprova el reglament d'habitatge pùblic

 La Pobla de Vallbona aprova el Reglament de l’Habitatge Públic

L’Ajuntament gestiona 41 vivendes públiques tant en propietat com cedides per altres entitats

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat el primer reglament d’oferta i demanda de l’habitatge públic del municipi. El document permet establir el procediment per a sol·licitar una vivenda pública i els requisits per poder demanar-la.

Les vivendes van destinades a persones amb quatre anys d’empadronament a la localitat i que no disposen d’un habitatge digne, bé per ingressos o bé per situacions personals com ser víctima de violència de gènere o tindre una diversitat funcional que li impedisca viure en la seua residència.

La cessió d’habitatges es farà en forma de lloguer i amb un import màxim del 25 per cent dels ingressos de la unitat familiar. Els pisos es podran cedir tant de manera ordinària a aquelles persones que complisquen amb els requisits, com de manera extraordinària a aquelles persones o unitats de convivència que s’acredite una situació de necessitat excepcional.

La Pobla de Vallbona ha creat este 2021 el primer parc d’habitatge públic i gestiona en l’actualitat 41 vivendes. Tres habitatges han estat adquirits per l’ajuntament i la resta han estat cedits per a la seua gestió tant per la Conselleria d’Habitatge com per altres entitats com Sareb.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha destacat que amb esta reglamentació “s’aconseguix donar un marc legal a l’habitatge públic de la localitat per tal de consolidar el dret constitucional com és la vivenda i que no estiga lligat a la voluntat del govern de cada moment”. Garcia recorda que en 2015 es van posar els drets socials i els veïns com a principal objectiu del govern i reglaments com este demostren que s’està acomplint.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon