Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

La Diputació encapçala i promou la redacció d’una guia per a la creació de les comunitats energètiques

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha organitzat una jornada de treball amb l'objectiu d'elaborar una guia per a la creació de comunitats energètiques, una iniciativa capdavantera i pionera en l'articulació i definició dels processos administratius, així com en la identificació de riscos i barreres aportant solucions creatives.

Com ha explicat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, la finalitat és lluitar contra el canvi climàtic. "Des de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació hem creat l'estratègia Reacciona per ajudar als pobles a mitigar i adaptar-se al canvi climàtic amb una convocatòria d'ajudes de 30 milions d'euros, i en matèria energètica apostem per l'eficiència, l'estalvi i l'autoconsum als equipaments municipals". A continuación, Amigó ha afegit: "volem donar un altre passet i anar més enllà amb projectes descentralitzats que tenen una forta component social: l'empoderament de la ciutadania sobre un recurs vital bàsic, és a dir, les comunitats energètiques".

L'elaboració de la guia, amb la corresponsabilitat de les administracions públiques, pretén encaixar l'autoconsum compartit amb els conceptes de la normativa del sector públic, és a dir, articular els passos a seguir per a la constitució de les comunitats energètiques locals, oferint informació clara als tècnics municipals i facilitant la seua tramitació.

Per a la implementació de les comunitats energètiques s'han proposat dos models depenent de qui és l'impulsor: el model Coberta, amb iniciativa privada amb cessió de coberta per part de l'ajuntament, com és per exemple el cas d'Alzira; i el model Energia amb dos plantejaments, un tipus A, on l'ajuntament és el promotor de la mà d'associació veïnal, com és el cas de Canet d'en Berenguer; i un tipus B on l'ajuntament establix una relació directa amb la ciutadania com a servei públic.

En la jornada, sorgida de diferents consultes dels ajuntaments, han participat representants dels ajuntaments d'Alzira, Canet d'en Berenguer, Fontanars dels Alforins, Llíria, Marines i la Vall d'Uixó; el Consorci de la Ribera; la Fundació València Clima i Energia; la Universitat de València; IVACE; i la cooperativa Sapiens, per aportar experiències i treballar en intel·ligència col·lectiva en la generació de la guia amb els dos models esmentats.Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :