Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Campanya de la Policia Local de Sant Antoni informant de l'ús de patinets elèctrics

 

Aquesta campanya en benefici de la seguretat viària involucrarà també a tota la comunitat educativa

La iniciativa sorgeix en la línia de l'última campanya de la DGT “No passa”

En la línia de l'última campanya de la DGT “No passa”, la Policia Local de Sant Antoni ha estimat convenient i necessari iniciar una campanya informativa motivada per l'ús creixent de patinets elèctrics i similars en qualitat de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Sota el lema “Sigues responsable per tu i per tots”, aquesta iniciativa sorgeix per a conscienciar sobre l'ús correcte i responsable d'aquesta mena de vehicles, que, com tots els altres, ha de regir-se per les normes de circulació.

Instruccions de la DGT i del RD 970/2020 per a l'ús de VMP i anàlegs:

Només poden circular amb una persona (estan dotats d'una única plaça)

No podran superar els 25 km/h

No podran circular per voreres, zones per als vianants, vies interurbanes, travesseres, carreteres ni túnels

En definitiva, han de complir amb les mateixes normes de circulació que els vehicles de motor

Està prohibit conduir-los utilitzant auriculars i/o telèfon mòbil

En conducció nocturna haurà de tindre enllumenat o peces reflectores

Es recomana l'ús de casc de protecció

El conductor o conductora de VMP haurà de sotmetre's a les proves d'alcohol o drogues tal com la resta de conductors d'altres vehicles 

La campanya no sols es dirigeix a la població general de Sant Antoni de Benaixeve, sinó també a xiquets i joves del municipi, que són, en gran part, els usuaris dels patinets elèctrics en la localitat. Per això, la Policia Local, en col·laboració amb l'Ajuntament, comptarà amb diferents espais i recursos municipals per fer-los arribar aquesta informació i inculcar-los el respecte per les normes de circulació. 

És el cas de la regidoria d'Educació, que farà arribar als centres educatius la normativa i materials de la campanya de conscienciació per a involucrar a tota la comunitat educativa de Sant Antoni de Benaixeve. La policia, per part seua, oferirà xarrades informatives sobre aquest tema. 

També en Sabjove estaran disponibles tots els recursos informatius i la normativa vigent en matèria de circulació amb patinets elèctrics, perquè adolescents i joves tinguen constància d'aquesta informació.

Aquesta iniciativa és el punt de partida d'una sèrie de campanyes divulgatives que la Policia Local anirà realitzant puntualment per a conscienciar sobre qüestions de seguretat ciutadana, com ara la Seguretat Viària, el Benestar Animal o la Violència de Gènere, al mateix temps que s'informa la ciutadania sobre els recursos que té a la seua disposició.
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon