Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera posa en marxa un Cens de Mascotes Municipal

  •  Aquest registre de caràcter obligatori permet, entre altres accions, la identificació i protecció dels animals domèstics en cas de ser extraviats.
  •  Amb la inscripció es pretén, també, conscienciar sobre la recollida i neteja de les deposicions i es regalarà un dispensador de bosses per a recollir els excrements i una ampolla per a netejar els orins.

 Bétera comença a empadronar a les seues mascotes. El Consistori, a través de la seua regidoria de Sanitat, ha llançat una campanya per a fomentar les inscripcions en el Cens de Mascotes Municipal. Baix el lema "Ells també són de Bétera" es fa una crida a tots els veïns i veïnes del municipi a inscriure a les seues mascotes.

L'Alcaldessa de Bétera ha recordat que "és necessari i obligatori que tots els animals domèstics de Bétera estiguen censats perquè en cas d'extraviament aquest registre ens ofereix una informació valuosíssima. A més fomentem i conscienciem sobre la tinença responsable de les mascotes i sobre el civisme als nostres carrers".

Aquesta campanya ha començat hui mateix amb la col·locació de cartelleria i mupis en els panells informatius del municipi. Però també continuarà amb el repartiment als centres veterinaris d'uns díptics on ve tota la informació necessària per a la inscripció, entre altres.

Aquests díptics també estan disponibles en els edificis municipals i seran repartits per la població en diversos punts amb afluència de veïns i veïnes. "És important que la nostra ciutadania conega de l'existència d'aquest cens i inscriga a les seues mascotes", ha insistit el regidor de Sanitat, Carlos Abad.

L'objectiu de l'àrea de Sanitat és gestionar aquest registre municipal d'animals de companyia en el municipi així com també prestar a la ciutadania un servei públic adequat en matèria de benestar, seguretat i salut pública animal.

A més aquest Cens té una altra finalitat, en inscriure als animals de companyia, es farà lliurament de manera gratuïta d'un dispensador de bossetes per a recollir els excrements i d'una ampolla per a netejar els orins. "És una altra manera de fomentar la importància de mantindre el nostre municipi net d'excrements i lliure de mals olors", ha afegit Carlos Abad.

Al seu torn, la regidoria, ja treballa en una campanya de conscienciació i sensibilització dirigida a la ciutadania perquè es facen càrrec de les deposicions de les seues mascotes. Cal recordar que l'Ordenança de Protecció i Tinença d'Animals de Companyia recull l'obligació i responsabilitat dels propietaris de retirar els excrements, així com les infraccions per no fer-ho.

Aquest díptic a més contempla la ubicació dels dos pipicans situats en el terme de Bétera, "molts són ja els veïns i veïnes que fan ús d'ells però no està altre indicar que són uns llocs idonis per a les deposicions i l'esplai caní", ha explicat el regidor de Sanitat.

Els avantatges d'inscriure a les mascotes de Bétera en aquest Cens són que es garanteix la identificació i protecció de l'animal, fomentant, així, la tinença responsable dels animals de companyia. Amb aquesta inscripció s'estableix un major control del compliment de responsabilitats dels propietaris i també serveix com a mesura dissuasiva per a evitar l'abandó d'animals. A més de que es fomenta la importància de contribuir a mantindre net el municipi i millora la convivència ciutadana entre els propietaris de mascotes i la resta de veïns i veïnes de Bétera.

 Inscripció de mascotes

Tots aquells veïns i veïnes de la localitat propietaris d'animals de companyia poden "empadronar" a les seues mascotes emplenant una instància i formalitzant-la en el Registre d'Entrada de l'edifici municipal d'Urbanisme/Medi Ambient, situat en c/Els Masses 26, al costat del DNI del propietari/a i la cartilla de la mascota


.

 

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon