Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La tensió entre policies locals i els seus caps a Nàquera arriba als jutjats i es reconeix en la sentència


Segons publica hui Lucas Marco en eldiario.es "en el cos de la Policia Local de Nàquera  ha arribat a haver-hi fins a una desena d'agents de baixa"

Una demanda d'un dels uniformats contra el consistori de la localitat ha revelat la situació tibant entre els agents, que des de fa quasi una dècada mantenen un conflicte obert amb els diferents caps, una situació que està judicialitzada. 

Un dels agents, funcionari de carrera des del 2012, va agafar una baixa per incapacitat laboral pel seu estat d'ansietat per al qual va necessitar tractament farmacològic. El diagnòstic atribuïa la situació a les "disputes entre caps i treballadors" i a "condicions difícils" en l'acompliment de les funcions policials. 

Així doncs, el policia va relatar que tenia "problemes amb el seu superior, amb multitud de situacions conflictives, en què es produeixen insults i menyspreus", un conflicte del qual, segons assegurava, era sabedor l'alcalde Damián Ibáñez, de la formació independent Unió Popular de Nàquera. 

El pacient assegurava que una desena de companys estaven en la mateixa situació i que, en paral·lel a un procés judicialitzat, 14 agents havien signat una denúncia contra el seu superior i l'alcalde. L'home va estar un any en situació d'incapacitat temporal (la duració màxima), fins que l'Institut Nacional de la Seguretat Social va emetre l'alta mèdica. 

De la seua banda, els representants sindicals en la Junta de Personal de l'Ajuntament de Nàquera han reclamat per posar en marxa actuacions en riscos laborals i van portar l'assumpte davant la Inspecció de Treball (de fet, el consistori va acabar contractant els serveis d'una empresa especialitzada en la prevenció i la vigilància de la salut). 

L'agent incapacitat va batallar la seua situació en els jutjats i va sol·licitar una indemnització per danys morals de 40.000 euros pel fet de considerar que s'havia produït un incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals. La titular del Jutjat Social número 16 de València va desestimar les seues pretensions. 

L'actual alcalde va mantindre en accedir al lloc el 2011 un oficial en cap que és germà del primer edil anterior, el popular Ricardo Arnal. El 2016, el cap de la Policia Local va assegurar davant la magistrada que les protestes dels agents tenien com a objectiu "perjudicar l'alcalde". "Volen viure com ho feien en l'època de l'alcalde anterior, sense adonar-se que les coses havien canviat", va declarar. 

La secció primera de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) ha desestimat definitivament la pretensió de l'agent pel fet de considerar que es tracta d'una "situació de conflictes interpersonals entre uns quants policies i l'alcalde i els caps de la Policia Local". Així doncs, el "conflicte continu amb l'ajuntament" resulta "totalment alié a la llei de prevenció" sense que tinga a veure amb la baixa mèdica per estat d'ansietat de l'agent, apunta la sentència"


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon