Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Este dimecres ha entrat en vigor la nova ordenança de mobilitat urbana aprovat per l'Ajuntament de la Pobla


Este dimecres ha entrat en vigor la nova ordenança de mobilitat urbana aprovat per l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona. L'objectiu es millorar la seguretat viària i la salut de les persones i per això es té en compte la major vulnerabilitat dels vianants respecte els vehicles, restant protagonisme a estos últims davant la mobilitat de les persones.

L'ordenança recull com a norma general la prioritat dels vianant i els vehicles que ofereixen menys protecció als seus ocupants respecte aquells més grans, perillosos i amb major impacte ambiental.

De la mateixa manera, contempla les noves maneres de mobilitat com són els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal que podran circular a les mateixes vies que les bicicletes i pels carrers on la velocitat màxima siga de 30 km/h. Tanmateix, l'edat mínima per conduir els vehicles de mobilitat personal a motor s'estipula en 15 anys i és obligatori l'ús del casc.

Amb l'actual regulació s'actualitza una ordenança amb prop de 20 anys de vigència i amb una normativa que en moltes ocasions era incompatible amb la legislació posterior de la Direcció General de Trànsit. Permetrà clarificar la normativa tant per al veïnat com per als agents que l'han d'aplicar.

D'esta manera, arreplega les últimes incorporacions de la DGT amb la limitació de 30 quilòmetres per hora amb caràcter general en les vies d'un carril per sentit i a 20 quilòmetres per hora en aquelles de plataforma única per a vianants i vehicles

.
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :