Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El director francés François Boulanger serà el president d’honor del Festival de les Bandes 2021 de Llíria

El prestigiós director francés, François Boulanger, serà el president d'honor de l'edició 2021 del tradicional Festival de les Bandes de Llíria. Enguany se celebrarà el pròxim 25 de setembre amb les actuacions de la Unió Musical i de la Banda Primitiva de Llíria.

La figura de la Presidència d'Honor va ser creada l'any passat per l'Ajuntament, amb l'objectiu de premiar dilatades i prestigioses trajectòries musicals que servisquen per a donar un major realç a este esdeveniment que s'organitza des de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO.

En esta ocasió el reconeixement recaurà sobre l'actual director de l'Orquestra de la Garde Républicaine de París, càrrec que ostenta des de l'any 1997. Boulanger, format en la més pura tradició musical francesa, posseeix una extraordinària trajectòria professional. Compta amb cinc premis en diferents disciplines en el Conservatori Nacional Superior de Música de París, així com diversos guardons en cites d'abast internacional, com el concurs de joves directors d'orquestra de Besançon o els concursos de percussió de París i Ginebra.

François Boulanger és un talent primerenc i ja, des de molt jove, va ser convidat com a solista d'òrgan i percussió amb la Filharmònica de Radio Francia. Com a conseqüència, ha pogut llaurar-se una carrera de llarg recorregut, visitant una infinitat de països (el Japó, els Estats Units, la Xina, el Canadà…), però transmetent sempre la sobrietat de l'escola musical francesa.

Per això, compta amb un extens bagatge com a director de nombroses formacions musicals, en esdeveniments d'impacte global: Òpera de París, Pasdeloup, Nacional de Lió, Nacional de Lilla, Filharmònica de Montpelier, Regional de Auvergne, Ràdio Televisió de Luxemburg, Filharmònica de Moscou i de Taïwan, Nacional d'Ucraïna o els Conservatoris de París i Lió.

El Concert de Bandes de Llíria 2021 tindrà també com a compositor homenatjat al valencià Saúl Gómez.

"Per a la nostra ciutat és un honor comptar, en l'esdeveniment musical més important que tenim cada any, amb la presència d'estes dues grans figures de l'àmbit de la direcció i de la composició, que contribueixen a projectar així l'excel·lència musical de Llíria", ha destacat el regidor de Música, Pedro Vicente.


<


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon