Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja i l'Institut Cartogràfic Valencià actualitzen la delimitació del terme municipal


El ple serà l'encarregat de ratificar la millora geomètrica de la línia límit entre els municipis de Riba-roja i Xest.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria està treballant activament amb l'Institut Cartogràfic Valencià en l'actualització dels límits del terme municipal de Riba-roja. Aquests treballs s'emmarquen en el projecte de millora geomètrica dels termes municipals de València que l'Institut Cartogràfic Valencià va iniciar en 2016, amb l'objectiu d'actualitzar aquestes dades.

Aquesta actuació ve regulada pel Reial decret 1690/1986, d'11 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de Població i Demarcació Territorial de les Entitats Locals (Art. 17), que recull l'obligatorietat dels ajuntaments, als quals els afecte la línia divisòria, de nomenar una Comissió, formada per l'Alcalde, tres regidors, la secretària municipal i un tècnic, que ratifique, juntament amb el Ple municipal, la demarcació, partió i fites del terme municipal.

El text faculta als ajuntaments a designar a dues persones del municipi que per la seua avançada edat i acreditat judici, puguen justificar el lloc en què van estar les fites o senyals divisoris, els propietaris dels terrenys que haja de travessar la partió i les forces de seguretat encarregades de mantindre l'ordre.

A la Comunitat Valenciana és l'Institut Cartogràfic Valencià qui té assignades les competències per a la revisió, homogeneïtzació i actualització de les línies límits jurisdiccionals.

Aquesta actualització es fa necessària ja que la instrumentació i metodologia utilitzada fa dècades no es dotava de coordenades a les fites que definien i materialitzaven en el terreny aquestes línies límits. A causa d'això, moltes de les fites pertanyents a les línies límits jurisdiccionals han desaparegut o no es troben, amb la qual cosa es poden produir, i de fet es produeixen, conflictes entre municipis, províncies, comunitats autònomes i fins i tot

 particulars.

Per això, l'Ajuntament està col·laborant amb l'Institut Cartogràfic aportant tota la documentació realitzada per part de la Policia Local respecte a la georreferenciació de les fites o limits del terme municipal de Riba-roja i la cartografia històrica cadastral de què es disposa.

Una vegada conclosos els treballs hauran de ser ratificats per la Comissió de Delimitació, formada per tècnics i regidors de les àrees de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Hisenda. Per a això s'haurà d'acreditar amb la signatura de l'acta addicional a l'acta original que va servir com a punt de partida als treballs tècnics de replanteig i que romandrà vigent excepte pel fet d'assignar-se unes coordenades precises, actualitzades i definitives a cadascun de les fites o limits.

La regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo ha recalcat la importància de realitzar aquesta actualització "que evitarà qualsevol conflicte administratiu o de fiscalitat entre municipis o particulars i facilitarà la planificació de qualsevol actuació territorial o urbanística".

 Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal