Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria presenta la seua candidatura als PSTD - Plans de Sostenibilitat Turística en Destí -


El dijous 5 d'agost, Riba-roja de Túria va presentar oficialment la candidatura de Riba-roja als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. L'acte celebrat al Castell de la localitat va ser inaugurat per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga que va estar acompanyat pel Director General de Turisme, Herick Campos, i Marino Torres CEO de Sien Consulting, empresa especialitzada en innovació turística. Es van sumar a l'acte Xavi Pascual en representació de la Diputació de Turisme, les empreses turístiques que operen en el municipi, com Turamiza, València Adventure, Arca Cultural i Visit Natura, l'Associació d'Hostalers de Riba-roja, Agrupa, agències de viatges, tècnics de l'ajuntament i regidors, tots ells agents relacionats amb el món del turisme.

Els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins o PSTD estan elaborats i gestionats per la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR), juntament amb la participació de les Comunitats Autònomes i la FEMP, a través del Grup de Treball de Turisme Sostenible de la Comissió Sectorial de Turisme. L'objectiu del programa és avançar cap a la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial, millorant la competitivitat dels destins i que es finançarà amb els fons de recuperació europeus Next Generation. Tant les entitats locals com provincials poden beneficiar-se d'aquests plans.

El Programa s'inscriu en el marc de l'eix estratègic de "Governança col·laborativa" de les Directrius Generals per a de l'Estratègia de Turisme Sostenible d'Espanya 2030, en línia amb els Objectius de Desenvolupament sostenible de Nacions Unides. Aquest programa, es troba igualment en coherència amb els documents estratègics nacionals i autonòmics en matèria de repte demogràfic, lluita contra el canvi climàtic, infraestructures verdes i economia circular.

L'alcalde va destacar la importància d'aquesta mena de projectes pel seu important paper com a vertebradors del territori donant coherència al territori. "Riba-roja s'està preparant des de fa molts anys per a presentar-se a aquesta mena de convocatòria"- va apuntar l'edil.

Sien Consulting juntament amb la coordinació de l'àrea de Turisme i Patrimoni de l'ajuntament són els encarregats de la posada en marxa d'aquest projecte. Mariano Torres ha realitzat una contextualització del desenvolupament del projecte, detectat els eixos en els quals es troba treballant el municipi, com per exemple el desenvolupament de Riba-roja com a Destí Turistic Inteligent (DTI) que està totalment relacionat amb aquests plans (PSTD), ja que persegueixen objectius similars i van en concordança amb les línies d'actuació que marca Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de Turisme.

Torres va ressaltar la importància que té realitzar un bon diagnòstic, comptant amb la participació de totes les parts implicades. La visió dels tècnics de l'ajuntament, del sector empresarial i associacions relacionades aportant la seua visió, mancances i potencials del destí és primordial per a establir nous reptes. En el cas de Riba-roja els dos eixos de treball o línies fortes a treballar són la naturalesa representada pel PN del Túria i els seus jaciments visigots, Pla de Nadal i València la Vella, únics en tot Europa. Dos factors diferenciadors del municipi.

Herick Campos va posar l'accent en l'estratègia de desenvolupar un pla d'actuacions en línia amb la diputació i Turisme Comunitat Valenciana, treballant sobre els eixos principals de sostenibilitat, accessibilitat, innovació i sobretot governança. "Aquest tipus d'ajudes són primordials per a impulsar un canvi cap a una societat que gaudi dels recursos turístics i patrimonials de manera sostenible i respectant el medi ambient. Riba-roja té recursos claus per a posar en valor i està en el camí adequat"- va assenyalar Campos.

.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon