Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana pren mesures contra la contaminació lumínica nocturna del municipi

 • L'Ajuntament comença a aplicar criteris sostenibles ecolighting en l'enllumenat per a reduir la contaminació lumínica. 

L'Ajuntament de l'Eliana ha dut a terme un treball tècnic sobre contaminació lumínica amb l'objectiu de conèixer la lluentor del fons del cel en el municipi. L'excés d'il·luminació artificial nocturna és considerada com una mena de contaminació ambiental, amb repercussions negatives a nivell energètic i econòmic, emissions de gasos d'efecte d'hivernacle o de salut per a les persones. 

L'estudi ha llançat conclusions previsibles sobre l'Eliana a causa del seu caràcter urbà, amb alta densitat de població, i a l'afecció de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, amb un cel fortament lluminós en pràcticament tot el municipi. No obstant això, existeixen àrees més fosques i menys brillants que es localitzen en les zones verdes i emplaçaments on no existeix enllumenat com la zona del Parc Natural de Túria, la zona industrial i el centre comercial. 

D'aquesta manera, el Consistori aplicarà els criteris sostenibles recomanats en actuacions com, per exemple, el nou enllumenat de l'Avinguda del Poliesportiu i instal·larà un fotòmetre per a controlar de manera permanent l'evolució de la lluentor del fons del cel.

El primer edil, Salva Torrent, ha reconegut que la recuperació de la qualitat del cel nocturn ha de formar part de la nova cultura de les ciutats intel·ligents, sostenibles i compromeses amb el canvi climàtic. “Amb aquest mapa hem obtingut un nou indicador que serà inclòs en l'estratègia Smart de l'Eliana per a lluitar contra el canvi climàtic i que servirà per a executar noves actuacions sostenibles en el nostre enllumenat públic ”, ha afirmat.Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon