Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera entrega els 12 horts urbans a veïns i veïnes durant un any per a l'autoconsum

  •  Tots els horts disposen de presa d'aigua i reg per al cultiu sostenible.
  •  Durant un any els beneficiaris podran fer ús d'una parcel·la per a realitzar pràctiques agrícoles per a l'autoconsum.   12 veïns i veïnes de Bétera compten amb un dels 12 horts urbans que l'Ajuntament va posar a la disposició de la ciutadania en convocatòria oberta de sol·licituds el mes de juny passat.

L'Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, Elia Verdevío, ha sigut l'encarregada de fer lliurament de les claus dels Horts Urbans a aquesta dotzena de veïns i veïnes que han resultat beneficiaris. "És una altra manera més de posar en valor la nostra agricultura. Amb aquests horts acostem al ciutadà les arrels agrícoles que tenim a Bétera i fomentem els llaços intergeneracionals", ha assenyalat Elia Verdevío.

Es tracta d'unes parcel·les urbanes que estan habilitades per al cultiu ecològic destinat a l'autoconsum que permetrà obtindre directament productes saludables de l'horta a la taula. Les parcel·les tenen diferents superfícies i s'han distribuït mitjançant sorteig entre els adjudicataris. Cadascuna de les parcel·les s'entreguen de manera temporal per un període inicial d'1 any prorrogable i estan dotades d'un sistema de reg per al desenvolupament de l'activitat agrícola, així com també de subministrament d'aigua.

Tal com estableix l'ordenança municipal, aquests Horts Urbans estan dirigits a ciutadans del municipi en risc d'exclusió social, persones jubilades o sense ocupació, sent aquesta una manera més perquè tinguen accés a una activitat que els permeta el desenvolupament i la integració en la societat, més enllà de realitzar una activitat que els pose en contacte amb el medi ambient i amb les pràctiques agrícoles sostenibles. "Sens dubte, uns horts que bé podríem denominar ecosocials per la labor ecològica que es realitza i per la labor social que implica", ha destacat la regidora d'Agricultura.

L'adjudicació ha finalitzat amb unes paraules d'Elia Verdevío on ha emplaçat als veïns i veïnes a produir "molts productes típics de l'horta valenciana i especialment de la de Bétera, com les seues tradicionals faves".

Una nova aposta de l'àrea d'Agricultura que contribueix a la recuperació d'espais en desús, i fomenta les relacions familiars, veïnals i sobretot les intergeneracionals


.


Premsa
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon