Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera entrega els 12 horts urbans a veïns i veïnes durant un any per a l'autoconsum

  •  Tots els horts disposen de presa d'aigua i reg per al cultiu sostenible.
  •  Durant un any els beneficiaris podran fer ús d'una parcel·la per a realitzar pràctiques agrícoles per a l'autoconsum.   12 veïns i veïnes de Bétera compten amb un dels 12 horts urbans que l'Ajuntament va posar a la disposició de la ciutadania en convocatòria oberta de sol·licituds el mes de juny passat.

L'Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, Elia Verdevío, ha sigut l'encarregada de fer lliurament de les claus dels Horts Urbans a aquesta dotzena de veïns i veïnes que han resultat beneficiaris. "És una altra manera més de posar en valor la nostra agricultura. Amb aquests horts acostem al ciutadà les arrels agrícoles que tenim a Bétera i fomentem els llaços intergeneracionals", ha assenyalat Elia Verdevío.

Es tracta d'unes parcel·les urbanes que estan habilitades per al cultiu ecològic destinat a l'autoconsum que permetrà obtindre directament productes saludables de l'horta a la taula. Les parcel·les tenen diferents superfícies i s'han distribuït mitjançant sorteig entre els adjudicataris. Cadascuna de les parcel·les s'entreguen de manera temporal per un període inicial d'1 any prorrogable i estan dotades d'un sistema de reg per al desenvolupament de l'activitat agrícola, així com també de subministrament d'aigua.

Tal com estableix l'ordenança municipal, aquests Horts Urbans estan dirigits a ciutadans del municipi en risc d'exclusió social, persones jubilades o sense ocupació, sent aquesta una manera més perquè tinguen accés a una activitat que els permeta el desenvolupament i la integració en la societat, més enllà de realitzar una activitat que els pose en contacte amb el medi ambient i amb les pràctiques agrícoles sostenibles. "Sens dubte, uns horts que bé podríem denominar ecosocials per la labor ecològica que es realitza i per la labor social que implica", ha destacat la regidora d'Agricultura.

L'adjudicació ha finalitzat amb unes paraules d'Elia Verdevío on ha emplaçat als veïns i veïnes a produir "molts productes típics de l'horta valenciana i especialment de la de Bétera, com les seues tradicionals faves".

Una nova aposta de l'àrea d'Agricultura que contribueix a la recuperació d'espais en desús, i fomenta les relacions familiars, veïnals i sobretot les intergeneracionals


.


Premsa
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon