Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona impulsa la urbanització de la zona nord del municipi amb l'Epsar Carraixet-Calderona


Arran del recent anunci de l'EPSAR de la construcció de la nova estació depuradora Carraixet-Calderona en Bétera, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona dóna l'impuls definitiu per completar les urbanitzacions de la zona nord del terme. Este cap de setmana s'ha celebrat la segona reunió informativa, esta vegada amb el veïnat de Lloma Llarga I i II, Maquiva, La Manguilla, Racons i Les Pedretes.

L'Entitat Pública de Sanejament de Residus, EPSAR, anunciava, recentment, l'inici dels tràmits administratius per a la construcció de la nova depuradora, EDAR Carraixet-Calderona en el terme de Bétera, i, segons les seues previsions estarà finalitzada el primer semestre de 2025.

Amb estes condicions, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, que ja venia treballant en els estudis previs per a completar la urbanització de la zona nord del terme, ja pot impulsar-les definitivament i ha volgut informar el veïnat dels avanços amb un parell de reunions informatives els dos últims caps de setmana.
En estes trobades amb els veïns s'han aclarit els terminis per a la redacció dels projectes i l'execució de les obres i s'han atés els dubtes que genera una obra d'esta envergadura.

Els costos i terminis, segons ha explicat el tècnic responsable, Paco Ávila, depenen de la ubicació de les parcel·les, de l'orografia del terreny i del nivell d'urbanització de què parteix cadascuna de les zones afectades. A més, s'ha de tindre en compte que, en el cas de Lloma Llarga I i II, Maquiva, La Manguilla, Racons i Les Pedretes, el ritme de les obres de la depuradora Carraixet-Calderona que és on abocaran les seues aigües residuals, marca el de les obres d'urbanització.

No obstant això i per tal d'avançar terminis, l'Ajuntament de la Pobla ja té una programació dels treballs i ha volgut traslladar-la a les persones interessades. La primera fase de redacció de projectes començarà el 2025 per a les àrees urbanes de Maquiva, Manguilla o Lloma Llarga, i de manera escalonada en el cas de Racons, el 2026, les àrees 1 i 2, i el 2027, l'àrea 3. La redacció del projecte de Les Pedretes començarà el 2028.

Pel que fa a l'execució de les obres, les primeres seran les de la Manguilla i Maquiva, el segon semestre de 2026. L'any 2027 serà el torn de l'àrea urbana Racons 1 i Lloma Llarga, l'any 2028, Racons 2 i 3, i Les Pedretes per al 2029.
La majoria de les preguntes de les persones assistents han fet referència a les llicències d'obres i als costos. Respecte a les llicències, el tècnic ha explicat que, una vegada començada la fase de redacció de projectes, es poden atorgar llicències d'obra en les parcel·les, però que la llicència d'ocupació queda condicionada a la connexió de l'habitatge al col·lector i a la finalització de les obres d'urbanització.

Pel que fa als costos de les obres, el regidor delegat d'urbanisme, Juan Aguilar, ha explicat que l'EPSAR "assumeix la construcció de la instal·lació depuradora i dels col·lectors generals, ja que fa anys que els veïns paguen l'impost amb el qual es financen estes instal·lacions, i cada propietari es farà càrrec de la connexió del seu habitatge. Més endavant s'informarà de l'import exacte que cada propietari haurà d'assumir, però en tot cas es faran servir criteris proporcionals a les dimensions de les parcel·les i als serveis".
Per la seua part l'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha assenyalat que aquest "és un camí que hem de recórrer amb els veïns i veïnes.  L'Ajuntament està i estarà en el seu paper d'impulsor, d'oferir assessorament i acompanyament en unes obres complexes però necessàries per a donar seguretat als propietaris i consolidar uns terrenys que estan en precari ja per massa temps: Tampoc oblidem la nostra responsabilitat amb el medi ambient, amb el nostre entorn natural i amb els nostres aqüífers".Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal