Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La pàgina Bétera Enfurecida continuarà publicant i mantenint-se en la xarxa, malgrat les pressions que ha denunciat

L'edil de Bétera Manuel Pérez Salavert indica a Crònica que no té intenció ni ha pensat presentar cap querella, també desmenteix que haja enviat un intermediari per a dirigir-se a la pàgina, de fet segons ha manifestat a CronicaCampdeTuria no reconeix el missatge, encara que admet que algun comentari ha fet en privat i pot ser que algú haja interpretat més del que s'ha dit. En qualsevol cas Manuel Pérez reconeix que no pot veure la pàgina, però que si que accedeix a ella perquè algunes persones li l'han exhibida. 

Manuel Pérez afirma que realment la notícia sobre el contracte de la televisió de la Casa de Cultura no és el problema, sinó que el problema és que se li impute al PP amb suggeriments d'alguna mena de corruptela, quan el contracte no va ser gestionat per cap de les àrees que maneja el seu partit en el municipi. Si bé reconeix que els acords per a realitzar la contractació es van fer en Junta i, ahí també es trobava el seu partit

En qualsevol cas es reafirma en què "no presentarem cap querella, tampoc perdrem ni un minut més en el tema".

Sembla que després de la tempesta l'assumpte queda resolt, de moment. Encara que el possible mal a la llibertat d'expressió i a la llibertat de crítica als càrrecs públics ja ha quedat fet.

El debat que hi ha hagut durant els darrers dies:

Ha de tancar una pàgina qualsevol usuari de facebook perquè a un càrrec públic no li agraden algunes de les seues publicacions?

Dit d'una altra forma: pot la llibertat d'expressió quedar condicionada al gust i interés dels càrrecs públics?. Això vénen preguntant-se, tant BeteraEnfurecida com entre els seus lectors i seguidors.

Si no s'insulta, sinó s'ofén, si l'única cosa que es fa és animar a la ciutadania en aquesta època de pandèmia, fomentar la solidaritat i comentar, tant les notícies positives, com les que semblen menys positives que ocorren en l'entorn. Deu una pàgina de facebook callar-se perquè a uns dirigents locals no els agraden les seues crítiques?.

És el que ha denunciat que li està ocorrent a la pàgina de facebook Bétera Enfurecida que té més de 4.000 seguidors i que tenen una activitat mitjana setmanal considerable. 

La pàgina Bétera Enfurecida

Porta aquesta pàgina funcionant quasi dos anys, col·laborant i organitzant la solidaritat ciutadana, animant el dia a dia en una època tan difícil per a tots, per la pandemia. Parla del seu municipi, no es pot oblidar que part del seu nom és Bétera. Ho ha fet en positiu sempre, donant importància al que ells han considerat que té bon encert la societat civil, els grups socials fins i tot el govern local, també l'ha fet ressaltant algunes ensopegades, alguns d'ells del govern d'Elia Verdevio. El que sembla haver desfermat la tempesta va ser traure a relluir en el municipi alguna cosa que el propi Levante-emv ja publicava: l'existència d'alguns dubtes sobre la compra feta i ordenada per una edil de Ciutadans d'una pantalla de TV per a la porta de la Casa de Cultura per valor de quasi 20.000 euros. La pantalla havia sigut comprada a una empresa que dirigeix o administra l'alcalde de Loriguilla; la coincidència de partit de l'edil que ho va adjudicar (Ciutadans) amb la de l'alcalde de Loriguilla va ser la causant de la publicació.

Però curiosament les presumptes amenaces que denuncien no semblaven vindre de la edil de Ciutadans - amb qui reconeixen haver parlat-, sinó del qui fa de mà dreta d'Elia Verdevio el regidor del PP Manuel Pérez Salavert i portaveu del grup en el ple. Precisament "Bétera Enfurecida" denúncia que alguna persona es va dirigir a ells com a intermediari (algú sense concretar ni plasmar  -per mantindre el seu anonimat-), però la conversa si que ha sigut publicada en la pàgina. L'objectiu era que els autors de la pàgina es presentaren a l'Ajuntament, o cridaren al regidor Manuel Pérez i li demanaren disculpes. En la conversa es veu com qui fa d'intermediari,  va arribar a enviar el  número de telèfon de l'edil. El regidor Pérez Salavert no ho va negar en les declaracions que va fer a eldiario.es. Encara que en les declaracions a CrónicaCampdeTuria ha matisat que és possible que en alguna conversa privada algú l'haja treta de context.

Manuel Pérez Salavert ha sigut nomenat precisament aquesta setmana passada Secretari de Diversitat del Partit Popular de la província de València, de la mà de Vicente Mompó i l'alcaldessa Elia Verdevio, Secretària de Transparència de la mà de Carlos Manzón amb rang en tota la Comunitat Valenciana

Sens dubte que hi haurà repercussions en això, no ens referim a la querella per a apagar la veu de "Bétera Enfurecida" - que ja ha sigut desmentida pel regidor, sinó al fet que el Ple Municipal es farà ressò d'això i,. Esperem sentir tant a l'opossició com a l'alcaldessa Elia Verdevio, qui pel que sembla  que per ara es manté al marge.

Els lectors i participants en la pàgina demanen contínuament a "Bétera Enfurecida" que es mantinga en línia, que no es deixe acoquinar, entre altres coses, perquè res del que han dit fins ara pot considerar-se fora de l'article 20 de la C.E. No s'han referit a persones en el seu àmbit privat, sinó a càrrecs públics sotmesos a la crítica pública i han aportat dades.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon