Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació acaba al setembre les obres de la primera part de la Variant Nord de Bétera, desviarà el trànsit del municipi

La Diputació de València acabarà les obres de la Variant Nord de Bétera al setembre, avançant així la data de finalització prevista per a final d'any. El nou traçat de prop de cinc quilòmetres de longitud evitarà el col·lapse de trànsit que patixen diàriament els veïns del municipi i usuaris de la CV-310 i generarà nous itineraris per als vianants i ciclistes.

El projecte de l'àrea d'Infraestructures que dirigix Rafa García, amb una inversió que supera els 15 milions d'euros, entra en l'última fase d'execució, que contempla la pavimentació de la via d'aglomerat asfàltic i la col·locació de la senyalització horitzontal i vertical i els sistemes de contenció. El responsable provincial de Carreteres destaca "el compliment, amb avançament inclòs, dels terminis de realització d'una obra àmpliament reivindicada pels usuaris d'una via molt transitada que evitarà incomoditats i sobretot reforçarà la seguretat en el nucli urbà de Bétera, desviant el pas de 12.000 vehicles diaris".

El mateix Rafa García explica que l'actuació en la CV-310, que connectarà dos punts de la carretera sense necessitat de travessar els carrers de Bétera, "contempla també la restauració paisatgística de l'entorn, amb l'enjardinament dels talussos, marges i glorietes i la plantació d'arbustos autòctons de la zona mediterrània".

Segona fase per a gener de 2022

El diputat de Carreteres ha acompanyat al president de la Diputació, Toni Gaspar, en la seua visita a les obres de la Variant de Bétera, en la qual també han participat alcaldes i alcaldesses de la comarca del Camp de Túria. Després de l'explicació d'esta primera part de l'actuació a càrrec dels tècnics, els responsables provincials han anunciat la posada en marxa al gener de 2022 de la segona fase del projecte, que comptarà amb una inversió de 3.640.000 euros i tindrà un termini d'execució de sis mesos.

El titular de Carreteres, Rafa García, ha avançat que el traçat de la segona fase de la Variant de Bétera té una longitud aproximada de 950 metres, des de la quarta glorieta executada en la primera fase de l'obra fins a l'existent en la CV-333 en la carretera que conduïx a Olocau. L'objectiu d'esta segona fase és "ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexions necessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l'accés a la urbanització La Masia", ha detallat García.

Per part seua, el president Gaspar ha manifestat que estes actuacions en la xarxa provincial de carreteres "demostren que la prioritat de la Diputació és reforçar la seguretat de les vies i millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns dels nostres municipis". El màxim responsable provincial ha destacat la Variant de Bétera com "el projecte més ambiciós en matèria d'Infraestructures de les dos últimes legislatures", al mateix temps que ha assenyalat que amb esta actuació "s'evidencia la voluntat d'esta institució per resoldre els problemes que reivindiquen els municipis i fer-ho amb la necessària col·laboració d'altres administracions".

La primera fase, a punt

La pavimentació i l'enjardinament del nou traçat de 4,7 quilòmetres, que discorre pel marge nord-est del nucli urbà de Bétera, s'inicia una vegada completada la fase de moviment de terres i el condicionament de l'esplanada, així com la construcció de quatre ponts i tres passos inferiors necessaris per a salvar la línia fèrria i els barrancs del Carraixet i Portaceli, així com connectar els camins i vies existents en el traçat.

L'obra, adjudicada a l'empresa Bertolín, inclou la construcció de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionaran el control total dels accessos a la carretera. La calçada tindrà un ample de 12 metres, amb dos carrils per sentit de tres metres cadascun i vorals-bici de dos metres a banda i banda. També s'habilitarà una via de ciclovianants segregada i protegida de 2,5 metres d'amplitud en el marge esquerre.

En paraules de Rafa García, "esta és una obra que han demandat els governs de diferent signe polític que ha tingut Bétera i que resol un problema important de seguretat i de molèsties al veïnat". A més, "la connexió de la carretera que ve de València amb la CV-310 en direcció Nàquera i Serra evita el pas per la travessia de Bétera facilitant l'accés al municipi i als polígons industrials de L'Horta Vella i El Pla", ha afegit el titular provincial d'Infraestructures.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon