Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fa quatre mesos que no mor cap persona per COVID-19 a les residències de majors del País Valencià


Les vacunes contra el coronavirus han donat una treva a les residències de majors que, dia rere dia, en plena ona, sumaven més víctimes per aquesta crisi sanitària. Així, els centres valencians fa més de quatre mesos que no registren morts per COVID-19.

La coordinadora de la Secció Civil de la Fiscalia de València, Ana Lanuza, ha destacat que hem passat de tindre 60 morts al dia a no tindre'n cap, un fet que suposa un «alleujament» per a tots, una «fita».

Els centres de majors registren alguns contagis, o fins i tot brots, però gràcies a les vacunes, les conseqüències de la malaltia no són tan greus.

Aquesta situació va provocar que fa també uns mesos s'arxivaren totes les diligències d'investigació civil obertes en Fiscalia, que va arribar a tindre més d'una vintena de procediments oberts. «El panorama ha canviat enormement per a millor, malgrat la cinquena ona de COVID», ha apuntat Ana Lanuza, qui s'ha mostrat partidària que continue sense permetre's el contacte físic entre residents i familiars «perquè no te la pots jugar».

Sobre això, el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) ha rebutjat recentment les mesures cautelars sol·licitades per l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents (Aerte) per  permetre el contacte físic en els centres residencials.

La interlocutòria de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV no entenia que es donaren els requisits necessaris per acceptar les mesures sol·licitades en entendre que l'interés general de salut pública prevalia sobre els arguments aportats per l'associació.

Aquests arguments defensaven la necessitat de recuperar el contacte físic per protegir la salut emocional i psíquica de les persones ateses.

Contacte directe amb residències

Fiscalia, tan bon punt van sorgir els primers casos de COVID, va contactar amb els centres de majors per demanar-los informació sobre el nombre d'afectats i mitjans disponibles i necessaris. La idea era supervisar la situació en les residències i ajudar-los.

En aquest moment, molts residents es contagiaven i acabaven morint als mateixos centres, ja que era complicat el trasllat dels mateixos als hospitals.

Uns mesos després, amb l'arribada de material i més personal, la situació va millorar fins a finals de l'estiu, quan la incidència va tornar a pujar. Les vacunes subministrades a aquests majors a la fi de desembre els ha retornat l'esperança.







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon