Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Quinze joves de Riba-roja reben formació en el programa juvenil JOOP

El programa Jove Oportunitat de l'IVAJ està subvencionat amb fons europeus i va destinat a l'orientació dels joves d'entre 16 i 21 anys i sense estudis bàsics.

L'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa el programa JOOP, una iniciativa dissenyada i organitzada per a motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys del municipi que han abandonat els estudis.


L'objectiu és aconseguir que completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament, des del CIJ de Riba-roja ja estan treballant amb quinze xics i xiques adherits al programa. Treballant sobre la seua motivació i reforçant la seua autoestima per a ajudar-los a construir un projecte integral de vida. Aquesta iniciativa ofereix a persones joves que no han acabat l'ESO, un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a la FP de Grau Mitjà.

Els joves estan immersos en diferents mòduls: desenvolupament personal, social, orientació professional i acadèmica. A través d'aquesta formació es tracta d'orientar i motivar als joves que no tenen clar el seu futur tant a nivell professional com vital.

Des de l'Ajuntament de Riba-roja s'està complementant el programa amb una oferta d'activitats. Ecoriba està treballant amb el grup JOOP els projectes mediambientals que s'estan duent a terme en la localitat. Per part seua, l'àrea de Participació els ha integrats en la setmana del govern obert i des de Joventut, estan impartint xarrades sobre salut sexual i prevenció de consum.

D'altra banda, els joopers estan realitzant visites a empreses de la localitat, amb l'objectiu de proporcionar-los un primer contacte amb el món laboral. Així, poden conéixer treballs reals relacionats amb l'orientació que estan rebent sobre les diferents famílies professionals de la FP. Un dels principals objectius és que puguen descobrir la seua vocació i poder desenvolupar una carrera professional.

La regidor de Joventut, Ana Cris Folgado ha destacat "el compromís dels joves i les joves en el projecte ha sigut fonamental per a poder dur a terme totes les activitats que els afavoriran en el seu desenvolupament tant personal com professional. A més- afig l'edil- agraïm la implicació del professorat i personal d'orientació dels centres d'educació secundària del municipi que han sabut transmetre als joves que han passat per les seues aules la importància i els beneficis de JOOP".


www.ribaroja.es
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon