Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana signa un conveni que li permetrà crear un patrimoni públic d'habitatge estable

El conseller d'Habitatge signa juntament amb l'alcalde el conveni que permetrà a l'Ajuntament adquirir habitatges de manera preferent per al seu ús com a protecció oficial.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha signat hui un conveni amb l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, per a la cessió de dret de tanteig i retracte que permetrà a l'Ajuntament comprar habitatges per a atendre les necessitats residencials del municipi.

Amb la signatura d'aquest conveni es fa un primer pas perquè el Consistori puga optar a les subvencions que la Conselleria té per a aquest fi, i que ascendeixen a un total de deu milions d'euros per a 2021.

Un punt molt important d'aquest conveni és que els habitatges que s'adquirisquen a través del tanteig i retracte es qualificaran de protecció oficial amb caràcter permanent, per la qual cosa s'incorporaran al parc públic municipal. Per tant serà l'Ajuntament l'encarregat de gestionar aquests habitatges, els termes de cessió dels quals i gestió es plasmaran en un conveni pròxim.

Una altra dels avantatges sobre la cessió d'aquest dret és que s'assegura una major proximitat en els serveis que es presten en matèria d'habitatge i, en conseqüència, per a resoldre els problemes que sorgisquen a la major celeritat possible.

El vicepresident ha estat acompanyat en la seua visita institucional per la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris. Posteriorment, junt a ella, a la corporació municipal i a l'alcalde, Dalmau ha visitat el barri de l'Estació, que aspira als fons europeus per a la regeneració urbana de la zona i la proposta de la qual va ser inclosa en una Manifestació d'Interés relacionada amb la rehabilitació de barris.

Martínez Dalmau ha destacat que "la realitat ens mostra que són les administracions més pròximes a les persones i, per tant, les que millor poden conéixer i respondre a les seues inquietuds i necessitats". 

Per part seua, l'alcalde de l'Eliana ha agraït al vicepresident la seua visita i la signatura d'aquest conveni, "una eina que ajuda a exercir el dret a l'habitatge, especialment en una localitat com la nostra amb lloguers i vendes amb preus alts”. D'aquí ve que haja destacat "la necessitat d'aquesta mena de polítiques per a adquirir habitatge públic que puga ser facilitada a la gent més vulnerable i amb menys recursos".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon