Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de la Pobla presenta a la plantilla el primer Pla d'Igualtat


  • El Pla d'Igualtat d'Oportunitats (PIO) entre dones i homes de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha sigut elaborat en la Comissió d'Igualtat, nascuda de la Taula General de negociació i en col·laboració estreta amb els departaments de personal i d'igualtat.
  • Una vegada aprovat el PIO en sessió plenària, la primera acció és donar-lo a conéixer, tant a la ciutadania, com es va fer en el Ple de la Corporació per part de la regidora d'igualtat i drets civils, com a tota la plantilla que treballa a l'Ajuntament

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ja ha començat a desenvolupar el Primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats (PIO) entre dones i homes. Complint la llei d'igualtat, el PIO és una planificació d'accions que pretén reduir les bretxes detectades en la fase de diagnòstic previ quant a les condicions laborals de les dones i homes que treballen a l'ajuntament.

Una vegada complides les fases de diagnòstic i planificació, el PIO entra en aquesta fase de formació i comunicació a la plantilla per a complir amb l'objectiu d'assegurar la transversalitat de les polítiques d'igualtat i la implantació de la perspectiva de gènere en el conjunt dels departaments.

En la primera fase de diagnòstic és on es van avaluar diversos aspectes de les condicions laborals com poden ser els processos de selecció i contractació, la classificació professional, la formació, la promoció professional, l'exercici corresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral, la falta de representació femenina, les retribucions o la prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe, entre altres

Això ha servit de base per a la negociació entre sindicats i equip de govern, en una comissió nascuda de la Taula General de negociació, d'unes mesures que van destinades a la formació de la plantilla en igualtat de gènere, a la conciliació de la vida laboral i personal, a la prevenció de l'assetjament sexual i per raó de gènere, i a la reducció de les bretxes detectades en els complements de destí, específic i de productivitat.

El Primer Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona té un total de 39 mesures dirigides a la consecució dels 9 objectius que el componen. Aquestes mesures es poden anar adaptant al llarg dels seus quatre anys de vigència i implementació, 2021-2025, però els seus objectius són estables i responen a l'esperit de la Llei d'Igualtat.

Segons ha explicat la regidora d'igualtat i drets civils, Regina Llavata, "amb aquest nou pla volem fer evident el compromís irrenunciable d'aquest govern amb la garantia de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones".


class="spoiler" style="display: none;">

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon