Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Centre d'Informació Juvenil de l'Eliana tramitarà les ajudes de la Generalitat per al Lloguer Jove

La Generalitat Valenciana obri el termini per a sol·licitar les ajudes al lloguer d'habitatge i les ajudes per a joves.

La Generalitat Valenciana ha obert aquest dijous 10, i fins al pròxim 8 de juliol, el termini per a sol·licitar els programes autonòmics d'Ajudes al Lloguer d'Habitatge i Ajudes al Lloguer per a Joves. La tramitació es realitzarà exclusivament per mitjans telemàtics, encara que en el cas de les ajudes a joves el Centre d'Informació Juvenil (CIJ) podrà gestionar-les en nom de les persones sol·licitants.

En aquest sentit, és convenient recordar a la ciutadania que per a obtindre el certificat digital de manera gratuïta han d'acudir a l'Agència de Desenvolupament Local (AEDL), situada en el Centre Sociocultural i de dilluns a dijous en horari de 9 a 13 h.

Tots dos programes atendran en aquesta ocasió les sol·licituds de municipis com l'Eliana, d'augmentar els límits de les rendes mensuals de lloguer que puguen ser subvencionables. En concret, en la localitat ascendirà de 480 a 550 euros. En el cas de les ajudes de lloguer ordinari es subvencionarà fins a un 40% o fins a un 50% si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys. Per la seua part les ajudes juvenils sufragaran fins al 50% de la renda de lloguer.

Per a sol·licitar les ajudes, l'habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària durant tot el període per al qual se sol·licita l'ajuda, i en el cas dels joves tindre menys de 35 anys. D'aquesta manera es costejaran els rebuts de lloguer des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2021.




Els ingressos de les persones que consten, o no, com a titulars del contracte de lloguer hauran de ser iguals o inferiors a tres vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM). El límit serà de quatre vegades el IPREM si es tracta d'una família nombrosa de categoria general o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades el IPREM quan es tracte de famílies nombroses de categoria especial o de persones amb discapacitat.



Tal com ha explicat el regidor de Polítiques Juvenils, Jorge Pérez Comeche, el CIJ facilitarà la tramitació als joves “amb l'objectiu de donar una major difusió i possibilitar el seu accés a l'habitatge, contribuint a la seua emancipació i donant resposta a la seua extrema situació residencial”. I ha recordat que en les pròximes setmanes es publicaran les ajudes municipals al Lloguer Jove, que seran compatibles amb aquestes i que ampliaran el llindar del IPREM, amb el que si alguna persona jove es queda fora de la convocatòria autonòmica podrà optar a les de l'Eliana.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon