Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera impulsa un Pla d'Inversió Local amb el qual injectarà al municipi prop de 14 milions d'euros




  •  Amb aquestes inversions es pretén dotar i millorar les infraestructures i serveis municipals així com ajudar a reactivar l'economia local.
  •  Gràcies a aquest Pla es posaran en marxa projectes com el Espai Jove, el SkatePark, el Centre Cívic, la renovació de l'Albereda o les actuacions en els sistemes d'aigua potable per a la millora de la qualitat.

 

L'equip de govern municipal posarà en marxa el major Pla d'Inversió Local amb fons propis municipals de la història de Bétera. Aquest Pla injectarà al voltant de 14 milions d'euros per a desenvolupar projectes que doten i milloren les infraestructures i serveis municipals i ajuden, també, a reactivar l'economia local.

Un Pla d'Inversions que se suma al pressupost anual i que es finançarà a través del romanent de tresoreria positiu ja que la suspensió de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i de la regla de despesa permet al Consistori tindre una major capacitat per a invertir en el benestar de Bétera i de tots els seus veïns i veïnes.

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha anunciat que "som un municipi sense deute financer, els comptes del nostre Consistori estan totalment sanejades. És moment d'avançar cap a un municipi millor i posar en marxa demandes històriques que atallen la falta de manteniment de molts dels serveis municipals, la necessitat de noves i millors infraestructures i alleujar les conseqüències de la crisi sanitària en el nostre teixit empresarial i comercial. Perquè si hi ha una cosa per la qual treballa dia a dia aquest equip de govern és perquè els nostres veïns i veïns tinguen una bona qualitat de vida residint a Bétera".

En l'actualitat, les arques municipals compten amb més de 19.000.000€ de romanent positiu que mantindre en les entitats financeres impliquen una despesa anual a l'Ajuntament de més de 50.000€. "No disposar d'aqueix romanent positiu suposa una gran pèrdua econòmica en perjudici dels nostres ciutadans perquè es podia destinar a àrees tan necessàries com Drets Socials. La bona gestió municipal també resideix a reinvertir en el municipi el que es recapta pels nostres veïns i veïnes. Aqueix romanent positiu és l'esforç i sacrifici de tots i la nostra ciutadania mereix un municipi amb serveis i infraestructures adequades a la població, de qualitat i que faciliten la convivència a Bétera", ha explicat el regidor d'Hisenda, Manuel Pérez.

La previsió se centra en que l'execució de la immensa majoria dels projectes integrats en el Pla d'Inversió Local comence aquest mateix any i es duguen a terme durant el 2022 i 2023.

Entre els projectes que formaran part del major Pla d'Inversions amb fons propis de Bétera es troba la construcció del Espai Jove que amb una inversió de 700.000€ disposarà a més d'un Skatepark. Una altra de les grans inversions serà la del Centre Cívic en Torre en Conill-Mas Camarena que donarà servei a tots els residents de la zona sense necessitat de desplaçar-se al nucli urbà. A més de l'ampliació del Cementeri municipal amb la instal·lació de nous nínxols i columbaris. I de la renovació de l'Albereda, un projecte històric que es vol fer realitat per al gaudi i la comoditat de tots els ciutadans i que serà possible gràcies a la inversió de prop de 500.000€.

Entre aquestes inversions també es realitzarà un nou Pla d'Asfaltat per més de 800.000€, que continuarà en la línia de l'actual i que suposa la millora i condicionament de les vies locals per a major seguretat en els desplaçaments interurbans. Projecte que es complementarà amb l'adequació de voreres per als quals s'injectaran 500.000€. Al seu torn, també s'emprendran obres d'adequació i condicionament en els camins rurals del terme que suposaran una inversió total de 715.000€. I per consegüent, es procedirà també a l'adquisició d'un tractor que ajude a mantindre en bones condicions aqueixos vials rurals entre altres funcions.

La il·luminació és una altra de les prioritats del Consistori i s'ha inclòs en aquest Pla amb una inversió de 400.000€. Així com també la pintura viària per a la qual s'han destinat 130.000€, una inversió que donarà solució a la falta de manteniment de la senyalització viària de la població.

Un altre dels objectius de l'equip de Govern és donar solució a la problemàtica històrica de l'aigua en el municipi perquè finalment el seu consum siga apte per a tots els veïns i veïnes. Fins al moment, corregir-la ha suposat, i suposarà a futur, continuar amb la millora i el condicionament de la xarxa de subministrament d'aigua potable. Unes obres de gran envergadura que, hui dia i tants anys després, no s'havien emprés i comptaven amb grans faltes de manteniment que dilatades al llarg dels anys havien desembocat en fugides i grans pèrdues d'aigua, amb el consegüent perjudici econòmic i mediambiental. Aquestes actuacions en els sistemes d'aigua potable per a la millora de la qualitat de l'aigua a Bétera suposaran una inversió de més de 3 milions d'euros que donaran solució a una reivindicació històrica.

Quant a la recuperació de l'economia local, l'Ajuntament destinarà 200.000€ al Parc Empresarial de l'Horta Vella i reforçarà el teixit empresarial i comercial del municipi amb una nova línia d'ajudes per valor de 800.000€ que se sumen a les ja empreses l'any passat i que signifiquen un alleujament per als sectors més afectats per la pandèmia.

En matèria esportiva es realitzarà una inversió de més de 600.000€ per a la renovació d'instal·lacions. Mentre que a l'àrea de parcs i jardins es destinaran 1.500.000€.

En definitiva, un ambiciós Pla d'Inversió Local que permetrà complir amb totes les demandes i reivindicacions històriques perquè Bétera i els seus veïns i veïnes compten amb serveis i infraestructures concordes a les seues necessitats reals i amb el suport de l'Administració local que sempre és la més pròxima a ells.


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon