Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria acull l’exposició “La Germania: un conflicte de la València del Renaixement”La ciutat de Llíria acollirà, del 6 al 30 de maig, l'exposició "La Germania: un conflicte de la València del Renaixement" en l'edifici de Ca la Vila. La Universitat de València, a través del seu Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, promou este projecte que compta també amb la col·laboració de Caixa Popular.

L'alcalde Manolo Civera i el vicerector Jorge Hermosilla han visitat hui esta mostra que rememora a través de 30 panells expositius, elaborats per vint investigadors de la Facultat de Geografia i Història, l'impacte social i històric que va tindre 'La Germania Valenciana' (1519-1522) a la ciutat de València.

Ixos tres anys van marcar un abans i un després, amb l'arribada d'un nou rei, l'aflorament de revoltes antisenyorials, l'emersió de noves classes socials urbanes que exigien major protagonisme i el pas del món medieval a la coneguda com a Edat Moderna.

Un gran terratrémol social que no solament es va centralitzar a València, ja que moltes altres poblacions van ser protagonistes en este context històric. Entre elles es trobava Llíria, al costat d'altres ciutats i pobles com Sant Mateu, Vinaròs, Peníscola, Oropesa, Vila-real, Borriana, Almenara, Sagunt, Alzira, Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Alcoi, Elx, Orihuela o Alacant.

D'esta manera, Llíria acull aquesta exposició itinerant perquè la ciutadania edetana conega, de primera mà, la importància que va tindre 'La Germania' a la València de fa 502 anys.

La mostra estarà oberta al públic de dimarts a divendres, en un horari de 10.00 a 14.00 hores. A més, també es podran concertar visites grupals en Turisme Llíria per als caps de setmana.
 Segons fonts del govern municipal.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon