Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament presenta el llibre ‘Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs’L'Ajuntament ha presentat el llibre 'Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs', realitzat per l'historiador local Joan Josep Adrià i Montolio. Esta obra repassa la història política de l'últim segle en el municipi, analitzant els seus respectius contextos socials, amb un recorregut, a més, per les diferents persones que han ostentat la vara de comandament en el consistori edetà des de finals del segle XIX fins als primers anys del XXI.

Este llibre és el resultat de quatre conferències i la presentació d'un llibre realitzades per Joan Josep Adrià. En total, cinc treballs heterogenis connectats entre si pel seu origen oral.

L'acte, celebrat en Espai Turisme Llíria, es va desenvolupar sota el format de l'Aula de Ciutadania que desenvolupa de manera periòdica el consistori, en col·laboració amb l'Escola d'Adults de la localitat. En ell, a més, van ser presents alguns dels alcaldes esmentats en el llibre, com Josep María Jordán, Manuel Izquierdo o Vicente Castellano.

L'esdeveniment moderat per Nico Marco, director de l'Escola d'Adults, va comptar amb la participació del primer edil de Llíria, Manolo Civera, que va definir esta obra com "una mostra més de la dedicació de Joan Josep Adrià per esclarir la història més recent de la nostra ciutat".

"A més, part de les dissertacions públiques que han donat origen a esta obra eren intervencions orals, per la qual cosa corrien el perill de perdre's amb el temps. Per tant, és un motiu d'orgull que hagen pogut veure la llum per a, així, continuar divulgant la memòria del poble de Llíria", ha explicat Civera.

En la presentació van participar, a més, el mateix autor i Inmaculada Román Millán, professora d'Història.

El llibre 'Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs" es distribuirà entre el teixit associatiu local i els centres educatius del municipi. A més, es podrà obtindre un exemplar de manera gratuïta a la biblioteca municipal fins que s'esgote l'edició.

VIDEOSegons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal