Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona trau a licitació la recuperació de la Cisterna del segle XVI

La inversió està valorada en 390.000 euros i està subvencionada per la Conselleria d’Habitatge

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha licitat les obres de restauració de la Cisterna i la recuperació del refugi de la Guerra Civil per un import de 390.000 euros. La inversió compta amb una subvenció del 100% de la Conselleria d’Habitatge. El contracte es desenvoluparà en dos anys i inclou tant la redacció del projecte com l’execució de les obres de recuperació d’este bé patrimonial.

En la primera fase es desenvoluparà en 2021 i suposa una inversió de 160.000 euros. Inclou el projecte de recuperació amb un estudi amb georàdar de la cisterna i la connexió amb els túnels de l’antic refugi. També inclou el buidatge dels enderrocs que es troben als túnels i la preparació de per a la solució final de l’entorn.

La segona fase està valorada en 230.000 euros i es desenvoluparà al llarg de l’any vinent. Permetrà finalitzar els treballs de restauració de l’escala d’accés, els remats i el cobriment de la Cisterna i la plaça de l’Antic Ajuntament per generar un nou entorn urbà.

La construcció data del s. XVI i està ubicada en la Vila del municipi. Es tracta del bé patrimonial de titularitat pública més important i la seua recuperació es va iniciar després que el 2018 es realitzaren les primeres excavacions arqueològiques. El projecte ha de permetre compartir un ús turístic de La Cisterna amb l’ús cultural i museístic d’acord amb els tallers participatius que es dugueren a terme per confeccionar i triar el projecte de restauració així com els usos als què es destinarà.

La Cisterna de la Pobla és la més gran i important de la comarca. Compta amb una escala d’accés i dipòsit original. Hi ha documents notarials del segle XVII que ja fan referència a la cisterna que s'omplia amb l'aigua de la sèquia Primera. Va ser reformada al segle XIX, i usada com part d'un refugi antiaeri durant la Guerra Civil. 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon