Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Jornada sobre Digilitalització Territori i Polítiques Europees de la Mancomunitat, aposta per protegir el Medi Ambient

La Jornada pot veure's encara en el Canal Youtube de la Mancomunitat

La Mancomunitat Camp de Túria va organitzar ahir una jornada sota el títol ‘Digitalització, territori i Polítiques Europees’. Els ponents van posar de manifest la importància de portar a la pràctica polítiques i accions que siguen capaces de protegir el medi ambient. Conèixer els indicadors necessaris per a estudiar el territori i poder actuar en la lluita contra el canvi climàtic és una necessitat imperiosa de la nostra societat.

La presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda, va ser l'encarregada d'inaugurar la jornada. Posteriorment, van anar realitzant les seues intervencions el director general de Coordinació de l'Acció del Govern de la Generalitat Valenciana, Juan Ángel Poyatos, que va parlar sobre els reptes i oportunitats del finançament europeu. El responsable de l'àrea en l'ens supramunicipal, José Ángel Hernández, va ser l'encarregat de presentar al ponent.

Després d'ell, es va parlar de la digitalització i les TICS en l'era de la descarbonització a Europa. El director general de la direcció de TICS de la Generalitat Valenciana, José Manuel García Duarte, va ser presentat pel delegat de noves tecnologies, informàtica i transparència de la Mancomunitat, Xavier Jorge.

Posteriorment, la Universitat de València va prendre la paraula. L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, va presentar a Javier Urchueguía (UPV) i Lorenzo Toldrá (desenvolupador CEO de Géminis Tools) que van explicar el present i el futur d'un model de governança davant el repte del canvi climàtic i de les eines digitals per a lluitar contra el canvi climàtic.

La jornada es va tancar amb una taula de debat en la qual van participar el director general de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Pedro Fresco; van participar el tècnic de la FVMP, Roberto Bermell; el coordinador de Projectes Europeus de la Delegació del Govern, Carles Arqués; Victoria Lerma, com a responsable del projecte europeu REMES; i Edgar Lorenzo com a responsable de l'àrea de sistemes de gestió de canvi climàtic de ICTVvsCC.

 La sessió va ser clausurada per la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, qui va enviar un vídeo amb les seues paraules i va excusar la seua presència per motius d'agenda.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon