Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria celebra el Dia Mundial de l'Art amb la clausura de l'exposició ’17 ODS, 17 Mirades’



Llíria City of Music celebra hui dijous, 15 d'abril, el Dia Mundial de l'Art amb una innovadora iniciativa per a posar en valor els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible a través de la pintura i la creativitat. Per a això ha comptat amb la cooperació d'altres tres ciutats pertanyents a la Xarxa UNESCO: Bilbao, Ciutat Creativa del Disseny; Viborg, Ciutat Creativa de les Arts Digitals i l'Havana, Ciutat Creativa de la Música.

Dins de la missió encomanada per la UNESCO, "Llíria manté el seu compromís cap a la cultura com a vehicle de desenvolupament local, cooperació internacional i conscienciació respecte a l'Agenda 2030 i la sostenibilitat", ha destacat l'alcalde Manolo Civera

En esta ocasió, al costat de Bilbao, Viborg -Dinamarca- i l'Havana -capital cubana-, totes elles Ciutats Creatives, Llíria va seleccionar a 17 artistes perquè expressaren la seua visió sobre cadascun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, usant cadascun d'ells una tècnica pictòrica de la seua elecció.

L'Havana ha contribuït amb la música que acompanya l'exposició virtual, composta pel mestre cubà Rodrigo García Ameneiro. També amb una obra del pintor Alberto Hernández, inspirada en l'ODS número 13 (Acció pel clima). Viborg, Ciutat Creativa de les Arts Digitals, participa a través de la visió de la pintora danesa Susanne Ahrenkiel, inspirada en l'ODS 4 (Educació de qualitat). Bilbao, Ciutat Creativa del Disseny, expressa la seua mirada a través de dues dels seus pintors: Ione Larrañaga, amb l'ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i Paul Caballero, amb l'ODS 17 (Aliances per a aconseguir els objectius).

La mostra, que ha estat oberta al públic en l'últim mes, a Ca la Vila, culmina este dijous i servix també com a homenatge al pintor local José Manaut, coincidint amb el 50 aniversari de la seua mort. Hui 15 d'abril, Dia Mundial de l'Art, un vídeo a manera d'exposició virtual amb totes les pintures s'ha llançat des dels canals digitals de Llíria conjuntament amb la resta de ciutats participants.

En representació de Llíria City of Music han participat els artistes Rodolfo Navarro, Beatriz Carbonell, Weronika Zerdzinska, Fina García, Francis Montesinos, Blai Tomás, José Antonio Campos, José Arnau Belén, Juan Antonio del Camp, Daniel Escarabajal, Gonzalo Romero i Stella Manaut.

L'exposició es clausura esta vesprada amb una performance, en la qual l'artista Rodolfo Navarro pintarà en directe, durant dues hores, un quadre amb una nova visió del cercle que representa als 17 ODS.

VIDEO



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon