Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pandèmia obliga a Sant Antoni de Benaixeve a celebrar el 8 d'abril de manera simbòlica

Com la quasi totalitat de municipis

La festivitat commemora el Dia de la Segregació del municipi respecte de Paterna el 1997

Amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, enguany Sant Antoni de Benaixeve tampoc podrà celebrar la festivitat del 8 d'abril, dia en què es commemora la segregació del municipi respecte de Paterna. És per això que des de la regidoria de Festes s'ha apostat per celebrar aquesta festa de manera simbòlica, a través d'una xicoteta exposició d'imatges que es troba en els expositors de vidre de la plaça de l'Ajuntament.

Així, les imatges exposades ens remeten a la història de la localitat a través de diversos fils conductors: el moment de la seua fundació, als anys cinquanta, amb l'èxode de població procedent de Benaixeve per la construcció del pantà; el procés de segregació de Paterna, que va tindre el seu inici l'any 1988 i que va culminar amb la seua aprovació el 8 d'abril de 1997, així com l'agermanament amb la localitat de Sant Isidre de Benaixeve, on també va migrar bona part de la població de Benaixeve.

Amb aquest recorregut històric a través de les imatges, el Consistori ha volgut constatar l'evolució del municipi i l'empremta que han anat deixant les seues gents, des dels primers pobladors fins als quasi 10.000 habitants que resideixen hui al municipi. Una mostra amb la qual la població pot conéixer els orígens de Sant Antoni i recordar als seus avantpassats.

Malgrat que en 2021 tampoc puguen celebrar-se els festejos com sempre s'ha fet, amb la tradicional paella gegant a la plaça de l'Ajuntament, l'alcalde de Sant Antoni de Benaixeve, Quique Santafosta, convida a la ciutadania a "gaudir de la mostra fotogràfica respectant totes les mesures de seguretat" i manifesta que, "l'any vinent, amb motiu del 25 aniversari del Dia de la Segregació, esperem poder celebrar-lo junts i en gran".
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal