Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Senat acull el concert ‘La Creativitat Barroca’ de la Camerata Llíria City of Music-UIMP



La presidenta del Senat, Pilar Llop, ha presidit este divendres, en l'Antic Saló de Sessions, el concert 'La Creativitat Barrroca', interpretat per la Camerata Llíria City of Music-UIMP, dirigida per Vicent Pelechano, amb el qual s'ha retut homenatge en la Cambra Alta a les societats musicals de la Comunitat Valenciana, reconegudes fa un mes en Consell de Ministres com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d'Espanya.

Esta distinció suposa, segons ha destacat la presidenta, un "gran avanç en la protecció del patrimoni" de les 550 societats musicals que integren la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, que inclouen més de 1.100 bandes de música, 600 centres educatius, 40.000 músics, 60.000 alumnes i 200.000 socis. "Una idea de la dimensió d'este extraordinari fenomen associatiu, cultural i creatiu d'aquesta comunitat".

En la cerimònia han intervingut així mateix Manuel Civera, alcalde de Llíria, que compta amb les bandes de música civils no professionals més antigues i reconegudes d'Espanya: la Primitiva i la Unió Musical, també presents en l'acte; i Mª Luz Morán Calvo-Sotelo, rectora de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

L'alcalde Manolo Civera ha manifestat que per a "Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, és un honor haver pogut actuar en este excepcional marc que ens oferix el Senat d'Espanya, amb un grup format per músics de la nostra localitat i en este projecte de col·laboració que mantenim amb la UIMP per a la difusió internacional de la música espanyola, que a més ha servit de reconeixement a l'extraordinari moviment bandístic de la Comunitat Valenciana".

A més del concert de la Camerata, el guitarrista i professor del Conservatori de Llíria Rafael Serrallet ha interpretat una obra inèdita: 'Doce balls [sic] nuevos para guitarra', una partitura que el propi Serrallet va trobar en els fons de la Biblioteca del Senat.



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon