Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tornen les Rutes als Jaciments Arqueològics de Bétera

Bétera:


  •  L'Ajuntament reprén les visites guiades als jaciments de l'Horta Vella i de Bofilla que començaran aquest diumenge dia 28. Mentre que les visites a la Serra Calderona s'inicien aquest dissabte 27.
  •  Les visites compten amb una cadira eruga adaptada que permet a les persones amb mobilitat reduïda participar en elles.

 

L'Ajuntament de Bétera, a través de les regidories de Patrimoni i Turisme i Drets Socials, ha tornat a posar en marxa les Rutes als Jaciments Arqueològics de l'Horta Vella i de Bofilla i les Rutes Accesibles a la Serra Calderona amb aforament limitat i complint sempre les mesures sanitàries establides.

"Després de la flexibilització de les mesures hem decidit tornar a promocionar Bétera i el nostre patrimoni arqueològic. Seran visites més reduïdes però continuarem donant l'oportunitat a la ciutadania i als turistes de gaudir del nostre arqueoturisme", ha assenyalat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Aquest mateix diumenge començaran aquestes visites guiades a les quals és necessari inscriure's prèviament a través del mail auxiliar.turismo@betera.es i que donen la possibilitat a les persones amb mobilitat reduïda de participar en igualtat de condicions gràcies a la inclusió en la ruta d'una cadira eruga adaptada.

Tal com ha explicat la regidora de Drets Socials, María Segura, "des de la nostra àrea estem molt contents i satisfets amb el gran acolliment de la cadira eruga perquè amb l'inici de les visites l'any 2020 van ser molts els que van sol·licitar aquesta activitat que ens posa al capdavant del turisme adaptat, inclusiu i accessible a la Comunitat Valenciana".

Les visites, que es realitzen a peu i tenen el seu inici i la seua fi en l'Estació de metro de Bétera, es duran a terme, sempre que la situació sanitària ho permeta, l'últim diumenge de cada mes. L'horari d'inici és de 10:00h a 13:00h aproximadament i en elles es pot conéixer de primera mà i gràcies a l'arqueòleg municipal, Francisco Fababuj, el jaciment arqueològic romà-visigot de l'Horta Vella i el visigot de l'Alqueria i Torre Bofilla.

Per això, el regidor de Turisme i Patrimoni, Joaquín Gómez, ha volgut convidar a tothom a conéixer-los "Bétera compta amb immillorables jaciments arqueològics que ens defineixen com a poble i amb els quals s'escriu la història dels nostres avantpassats. Ara que el bon temps ha vingut per a quedar-se és un bon moment per a fer aquestes rutes, sols, en família o amb amics".

D'aquesta manera, cada últim diumenge de mes a les 10:00h es posarà rumb a aquests punts als quals es recomana assistir amb roba còmoda, gorra i aigua per a passar el matí. El temps estimat per a realitzar el recorregut és d'unes 3 hores aproximadament. A més l'ús de mascareta és obligatori així com també el compliment de mesures sanitàries, com ara, la distància de seguretat i la higiene de mans, entre altres.

 

Visites Serra Calderona

Al seu torn, des de l'àrea de Drets Socials també han informat que es reprenen les Rutes Accessibles a la Serra Calderona que es realitzen exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda que faran ús de la cadira tot terreny que permet avançar per terrenys abruptes i fer gaudir als assistents i els seus acompanyants d'aquest paratge natural inigualable a Bétera.

Aquestes visites tindran lloc cada primer diumenge de mes a excepció d'aquest mes de març que després de reprendre's es realitzarà aquest dissabte dia 27.

Les inscripcions per a participar de les mateixes han de realitzar-se a través del telèfon 686466413 o en info@turismoadaptadov3.com


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon