Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifest conjunt de les Associacions feministes de L'Eliana, Lliures i Igual i Punt

 Les associacions Lliures i Igualtat i Punt de l'Eliana publiquen un manifest conjunt amb motiu del 8M

En l'escrit, amb caràcter clarament reivindicatiu, destaquen l'augment de les desigualtats i vulnerabilitats que pateixen les dones amb motiu de la pandèmia de Covid 19. 

Les associacions feministes de l'Eliana Lliures i Igualtat i Punt han fet públic un manifest conjunt amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona aquest 8 de març. El text, sota el títol de “Semiconfinades però no mudes ni callades”, fa una reflexió sobre la situació actual de pandèmia i com aquesta circumstància està afectant negativament la desigualtat entre homes i dones, les qui malgrat estar “tan presents en la primera línia de la lluita contra la pandèmia en sectors com la sanitat, les residències d'ancians, els serveis de neteja, la docència i al mateix temps en les cures a familiars i en la seua pròpia llar, una vegada més no han vist reconeguda el seua dedicació sent sotmeses de nou a la invisibilitat”. 

Tots dos col·lectius consideren “imprescindible que continuem actuant per a aconseguir una societat totalment inclusiva per a les dones, lesbianes i transgéneros i les que es veuen discriminades per diversitat funcional o sensorial, les víctimes d'agressions sexuals i violència de gènere o les que són abocades a la prostitució pel tràfic o l'exclusió social”. Per això, insten a totes les administracions que “duguen a terme polítiques fermes i eficaces, que vagen més enllà de gestos o fotos, dotant-se per a això dels mitjans materials i humans que siguen precisos”.

Les associacions Lliures i Igualtat i Punt es van fundar en 2019 a l'Eliana, poc abans que la pandèmia de Covid-19 irrompera a nivell global paralitzant quasi tota activitat. En el manifest publicat conjuntament conviden a la ciutadania a mostrar el color violeta, símbol del Moviment Feminista, en finestres i balcons durant aquest 8M, tal com ha fet la Coordinadora Feminista de València, per a visibilitzar la data en un moment en el qual la concentració de persones implicaria un risc. A més, també animen a les veïnes i veïns a connectar-se a les xarxes socials a les 18 hores per a gaudir de la performance “La Força de les Dones”, de la mateixa Coordinadora
Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon