Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera i els festers acorden suspendre les Festes de les Alfàbegues 2021


  •  L'Ajuntament al costat dels màxims representants de les festes consensuen la suspensió.
  •  Les Alfàbegues sí que se sembraran per a omplir Bétera els dies assenyalats d'aqueix "aroma a somni" tan característic que ho embriaga tot.

 

De nou una difícil decisió per al Consistori de Bétera que, donada la incertesa del futur més pròxim per a poder dur a terme les Festes d'Agost en idònies condicions, ha consensuat amb Obreres i Majorals 2020+1 no celebrar les festes en aquest any. Ja que, tal com assegura l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, "volem celebrar les festes en plenitud, que tots els veïns i veïnes gaudisquen d'elles, que participen i prenguen els carrers i ara encara no és el moment".

Encara que la situació sanitària avança positivament, el regidor de Festes, Manuel Pérez, ha destacat que "cal reconéixer que les nostres Festes impliquen una gran faena prèvia que s'ha vist minvada en els últims mesos, la nostra voluntat és celebrar les festes en condicions segures".

No obstant això, des de l'Ajuntament no es renuncia a mantindre viva l'essència de Bétera a través de les seues festes majors i ja es treballa en què la il·lusió i l'alegria no es perda en aquest 2021. "Cal reconéixer que la celebració popular als nostres carrers, tal com s'ha celebrat antany, és complicada per la qual cosa és necessari que impere el sentit comú i la prudència. Per a aquest Ajuntament el més important és el benestar de la ciutadania", ha continuat Manuel Pérez.

Les Alfàbegues

No obstant això, el Consistori no ha volgut prescindir del seu símbol per excel·lència i plantarà en els pròxims dies les seues Alfàbegues perquè durant les festes majors presidisquen cada racó de Bétera.

"No hem de perdre les nostres senyals d'identitat per això continuaran estant presents a Bétera. Li ensenyarem a tot el món la seua bellesa i els animarem que vingen a gaudir de les Festes 2022, unes festes que seran inoblidables per al nostre municipi", ha destacat Elia Verdevío.

Obreres i Majorals

Marca la tradició a Bétera que cada any en finalitzar la Missa de la Vuitava i a punt de donar per acabades les Festes, les Obreres trien a les noves representants per a l'any pròxim i els entreguen "la bolleta", un símbol identitari d'aquestes festes en les quals l'Ajuntament, malgrat les circumstàncies, continua treballant perquè es consideren Festes d'Interés Turístic Nacional. Desafortunadament enguany tampoc hi haurà "bolletes" però Alba, Paula, Madeleine i Manoli continuaran representant a les Obreres amb un somriure en els seus llavis, alegria, una mica de paciència i molta il·lusió per celebrar la seua festa i gaudir per fi del seu any, que haurà d'esperar fins a 2022.

Alba, Paula, Madeleine i Manoli han afirmat que "tornarem. Ho sabem. I tornarem amb tanta força que ni la mateixa llum del sol ens farà ombra. Tornarem del braç dels nostres lluitadors, encarregats de donar-li a Bétera la llum, el color i la festa que tot el poble es mereix. Tots junts farem unes Festes d'Agost que sempre seran recordades". I han continuat amb un agraïment i un ferm suport "als abonats, comerços i tots els sectors que estan passant mals moments".

Els futurs Majorals també hauran de ser pacients, la llista es torna a recórrer un any més i per tant, hi haurà un retard en els nomenaments demorant-se fins a 2042. Mentre els Majorals 2020 sumaran l'espera de 2 anys més amb la mateixa alegria i energia per a celebrar les festes l'any vinent.

Unes festes que no serien el mateix sense la pólvora, tan característica i volguda en el municipi gràcies a la Penya Vol Lliure, l'Associació Amics del Coet i l'Associació Els Fogoners 1.5, els qui fan vibrar i il·luminen Bétera amb el foc en els seus dies de festa.

"Només tenim paraules d'agraïment per a tots ells, els representants de les nostres Festes Majors, per la seua comprensió, paciència i saber estar. És una situació complicada que han abordat amb gran enteresa l'any passat i este. Uns representants dels quals ens sentim orgullosos perquè sense ells, no seria possible. Estarem al seu costat en 2022 i farem que aquests dos anys d'espera convertisquen les seues esperades festes en inoblidables" ha conclòs l'Alcaldessa de Bétera.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon