Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Encara que enguany no hi haurà festa, Bétera sembra les seues tradicionals Alfàbegues


  •  A pesar que enguany tampoc se celebraran les Festes d'Agost, l'Ajuntament al costat de Obreres i Majorals han decidit plantar el seu emblema per excel·lència, les Alfàbegues.
  •  El secret per a que agafen una bona altura són el sol, la calor i l'aigua.

El bon temps i el clima són un dels factors més importants per a les Alfàbegues. Per això Ramón Asensi, encarregat de cultivar-les, ha començat hui a plantar la sement que l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, espera "done unes grans i esplendoroses Alfàbegues per a omplir Bétera d'il·lusió i esperança".

Fa tan sols una setmana que l'Ajuntament va prendre la decisió consensuada amb Obreres i Majorals de suspendre les Festes d'Agost en honor a la Mare de Déu. Unes festes assenyalades i importants per a tots els beterans i beteranes, que durant el mes d'agost omplin els carrers d'alegria, molt de confeti i quilos de pólvora. L'actual situació sanitària i la incertesa en el futur més pròxim han fet prendre aquesta difícil i complicada decisió en la qual "en cap moment s'ha plantejat renunciar a cultivar nostres Alfàbegues perquè són el nostre senyal d'identitat, perquè som un poble de tradicions i història i volem que perdure malgrat les circumstàncies", ha destacat el regidor de Festes, Manuel Pérez.

Per aqueixa raó, hui han començat els preparatius per al què serà, novament, un any diferent però no menys especial. De bon matí, Ramon Asensi ja tenia l'Hort dels Alfàbegues preparat i llest per a començar amb un "ritual" que es repeteix any rere any per a la sembra de les Alfàbegues.

L'Alcaldessa de Bétera al costat d'algunes Obreres i alguns Majorals han volgut marcar en el calendari aquest dia i acudir a l'Hort per a acompanyar a Ramón Asensi en tan important treball per a Bétera.

"És un dia especial, carregat de sentiments oposats. A Bétera vivim aquesta festa com a part de la nostra identitat, la portem en la sang i saber que no tindrà lloc, entristeix però és moment de ser prudents i responsables i de voler el benestar de la nostra ciutadania per damunt de tot", ha manifestat Elia Verdevío.

Mentre que Manuel Pérez, ha assenyalat "treballarem perquè 2022 siga un any inoblidable, convidarem a veïns, veïnes i forasters a conéixer les nostres Festes, al fet que respiren l'olor tan característic de les nostres Alfàbegues, al fet que se submergisquen en la nostra Coetà i gaudisquen de la pólvora".

De moment, les Alfàbegues d'enguany ja s'han plantat i, si el sol i el bon temps continua aquests dies, la setmana vinent ja es podran veure els primers brots d'una Festa que, passe el que passe, està sempre en el cor de Bétera


.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon