Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja revalida la primera posició en transparència per davant de València complint el 82,1% dels indicadors


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria revalida el seu lideratge en l'índex de municipis amb major grau de transparència, amb un 82,1%, per davant de la ciutat de València, amb un 70,99% o municipis com Mislata, amb un 69,14% o Torrent amb un 62,96%. Així, Riba-roja és el municipi de la comarca Camp de Túria més transparent, seguit per la Pobla de Vallbona amb un 48,15%, quasi 34 punts per davall.

El consistori ha sigut analitzat per l'empresa Dyntra, especialitzada en aquesta mena d'estudis amb reputació nacional i internacional, sobre els programes i iniciatives que duen a terme les àrees municipals en la seua gestió diària i ha aconseguit complir 133 de de els 162 indicadors analitzats.

Les anàlisis que es duen a terme per part d'aquesta empresa se centren sobre els ajuntaments valencians amb més de 15.000 habitants amb l'objectiu d'estudiar sobre l'aplicació dels diferents paràmetres de transparència.

En el conjunt d'Espanya, Riba-roja ha millorat notablement en els últims dos anys i ha escalat una posició respecte a l'última anàlisi fins a situar-se en la posició 23 dins del territori nacional, per davant de ciutats com Sevilla (72,22%), Valladolid (70,99%) o Alacant (64,2%).

L'avaluació realitzada per aquesta plataforma recull ítems relacionats amb la informació sobre càrrecs electes i personal de l'Ajuntament, planificació i organització interna, atenció al ciutadà, la informació comptable i pressupostària, la contractació de serveis, les relacions i operacions amb proveïdors i contractistes, els anuncis i licitacions públiques, contractes, convenis i subvencions o el relatiu a la informació econòmica i pressupostàries, on s'aconsegueix el 100% dels indicadors avaluats.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha reconegut "el treball realitzat pels diferents departaments municipals per a aportar les dades requerides al portal de transparència i poder accedir així a ser analitzats per plataformes de gran prestigi com Dyntra", i ha matisat "el nostre compromís amb la ciutadania és mostrar la major transparència en la gestió pública i acostar així l'Administració al destinatari final".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal