Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria destinarà més de 210.000 euros de fons propis a iniciatives de suport al comerç localL'alcalde Manolo Civera i l'edil de Foment Econòmic, Joanma Miguel, s'han reunit esta vesprada, de manera telemàtica, amb una representació del sector de l'hostaleria de Llíria per a recollir les seues inquietuds i informar-los dels diferents programes d'ajudes als quals podran accedir.

Civera els ha traslladat que compartix la seua "preocupació per la situació actual generada per la crisi sanitària" i els ha manifestat que totes les àrees municipals "estan treballant coordinadament per a posar tots els recursos necessaris per a ajudar als sectors econòmics i col•lectius més afectats per la pandèmia del COVID".

L'alcalde també els ha comunicat que l'Ajuntament de Llíria "ja s'ha adherit a la línia Parèntesi de la Generalitat i pròximament es publicaran les bases per a accedir a estes ajudes que compten amb un pressupost de 538.496 euros, dels quals el consistori aportarà 80.000". Consistiran en una subvenció directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa, que s'incrementarà en 200 euros addicionals per persona ocupada al seu càrrec.

A més, d'altra banda, hui s'ha iniciat el termini per a sol•licitar les ajudes de l'EMPCOV 2021, a través del portal web de Labora, de les quals també es podran beneficiar els sectors més afectats com els d'allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d'espectacles; i activitats esportives, recreatives i d'entreteniment. Contempla 600 euros per autònom i altres 600 per treballador a jornada completa.

Ajudes a iniciatives comercials
D'altra banda, el regidor de Foment Econòmic, Joanma Miguel, ha explicat que els pressupostos municipals de 2021 també preveuen destinar un total de 134.000 euros en ajudes per a millores en els establiments locals, bons consum, activitats i campanyes de foment del comerç, així com altres iniciatives comercials. A estes accions se sumaran altres programes de suport que té previst impulsar la Conselleria d'Economia Sostenible.

A més, ha assenyalat que, "igual que l'any passat, el pressupost podria anar adaptant-se a l'evolució de la crisi i atendre les noves necessitats que puguen sorgir".

En este sentit, Joanma Miguel ha recordat que en l'exercici de 2020 es van pressupostar més 100.000 euros ajudes directes a persones treballadores en règim d'autònom, 30.000 per a inversions en els locals comercials adaptades a les necessitats del COVID, o 50.000 en accions de suport i promoció del comerç local.

A més, en este passat exercici, els establiments d'hostaleria es van beneficiar de l'exempció del pagament de la taxa de terrasses per un total de 36.000 euros, que s'ha prorrogat al 2021 mentre estiga en vigor l'estat d'alarma.

Ocupació i ajudes socials
A més de les accions de suport al comerç local, l'alcalde Manolo Civera ha destacat que "s'han posat en marxa altres iniciatives, en el marc del Pla Llíria Viva, per a atendre els col•lectius més vulnerables en esta crisi sanitària i econòmica".

Amb el Pla Municipal d'Ocupació i altres programes de formació i ocupació amb finançament autonòmic, s'han contractat un total de 115 persones amb una inversió de més de 1,3 milions d'euros.

En el pla social, el pressupost previst d'ajudes d'emergències de Serveis Socials es va acabar duplicant al 2020, per a destinar finalment 216.000 euros per a arribar a 695 famílies de Llíria. A més, es van repartir aliments adquirits en els comerços locals, a través de la Federació del Comerç, a 433 unitats familiars.

Finalment, Manolo Civera ha assegurat que "reunions com la que hem celebrat hui, es continuaran realitzant de manera periòdica i també amb altres sectors afectats per la crisi, per a polsar amb ells l'evolució de la seua situació i que puguen accedir al major nombre d'ajudes possible".

 Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal