Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera aprova uns pressupostos per a 2021 compromesos amb la ciutadania i la situació actual

Bétera:


  •  La partida a l'àrea de Drets Socials augmenta entorn a un 60% respecte a l'exercici passat.
  •  Les polítiques de formació i ocupació es reforcen per a pal·liar la desocupació entre la població.

 

Bétera ja compta amb uns pressupostos municipals per a aquest any 2021. Uns pressupostos que segons afirma l'Alcaldessa, Elia Verdevío, "miren, una vegada més, d'enfront dels nostres veïns i veïnes, el motor pel qual treballa aquest equip de Govern". Un any més, Bétera ha posat en lloc prioritari als seus ciutadans i la situació sanitària per la Covid-19 que està travessant la societat beterana i ha conformat un pressupost general de 22.235.656€ per a millorar la qualitat i l'eficiència en la prestació de serveis públics.

 

El Pressupost, aprovat en el Ple municipal extraordinari de hui mateix, s'ha centrat en combatre la desocupació en les famílies més vulnerables en el municipi i per això, s'ha dotat de 400.000€ que aniran destinats a una nova convocatòria del Pla d'Ocupació Local 2021. Un pressupost que aposta per l'ocupació a Bétera i que fomenta les polítiques actives de treball que milloren l'ocupabilitat, la qualificació professional i la formació de la ciutadania.

 

Això es complementarà als programes de formació i ocupació que es duen a terme amb diferents administracions públiques i que generen anualment nombrosos llocs de treball així com també, l'obtenció de certificats de professionalitat que faculten als participants de majors oportunitats per a la inserció laboral.

 

Enguany, com a novetat, en l'àrea d'Ocupació es reprén la dotació pressupostària per a Beques dirigides als joves estudiants del municipi perquè disposen d'una formació remunerada en dependències municipals durant els mesos de juliol i agost.

 

Una altra de les grans partides en aquest Pressupost és la destinada a Drets Socials que s'encarrega de cuidar, atendre i ajudar els casos d'emergència social, on el benestar de les famílies i la cobertura de les seues necessitats bàsiques és una prioritat. Una partida que augmenta aproximadament en un 60% respecte de l'exercici anterior i que no deixa de parar atenció també als majors del municipi als qui aquesta crisi sanitària ha limitat més en el desenvolupament de la seua vida familiar, social, cultural, d'oci i esplai. Pel que es continuarà fent costat a aquest col·lectiu perquè les conseqüències no referisquen al seu benestar físic i mental.

 

Una altra gran regidoria de pes en el pressupost és la de Comerç i Indústria, on es continuarà treballant perquè el teixit comercial i industrial del municipi prospere donat l'impacte econòmic derivat de la pandèmia. Un sector que, al costat del de l'agricultura, s'ha tingut en compte per a convocar diferents ajudes que els afavorisquen donada la situació actual.

 

En aquest pressupost l'equip de Govern també ha valorat la importància dels serveis a la ciutadania, prestant especial atenció al manteniment de les vies públiques del municipi per a una correcta circulació i control del trànsit, mitjançant senyalització i pintura viària a fi que la ciutadania tinga una major seguretat de trànsit per als vianants i rodat. Així com també, en actuacions en camins per a mantindre'ls en òptimes condicions atés que a Bétera l'agricultura és un sector essencial i existeix una gran voluntat i suport a aquesta professió tan arrelada en el municipi.

 

En l'àrea d'Educació, es continuarà treballant en la tramitació de la reforma de l'IES Les Alfábegues, CEIP Camp de Túria i CEIP Lloma del Mas, així com amb la construcció del nou IES en Torre en Conill, tot això dins de les actuacions del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Perquè els xiquets i els joves són el futur de Bétera, i també des de la regidoria de Joventut, volen continuar reafirmant el seu paper en la societat i continuaran gestionant i duent a terme iniciatives, activitats i campanyes dirigides a ells.

Al mateix temps que es continua apostant per l'Esport en el municipi i en concret, pels esportistes especialment destacats. Amb la possibilitat, si la situació ho permet, de realitzar una Gala de l'Esport on reconéixer la seua gran labor esportiva.

Al seu torn, i sota el ferm compromís amb les noves tecnologies, en els pressupostos anuals també té cabuda la implantació de l'Administració electrònica que permetrà maximitzar els recursos humans per a l'obtenció d'una administració més eficient.

Des de la regidoria de Dona i Igualtat es continuaran impulsant i implementant accions destinades a la prevenció, protecció i ajuda a les víctimes i al desenvolupament que millore l'apoderament de la dona.

I des de l'àrea de Turisme i Patrimoni, es fomentaran els productes i la gastronomia típica així com es promocionaran els recursos turístics de Bétera i les rutes cicle-turístiques, per a donar a conéixer el municipi i posar-lo en el mapa del turisme gràcies els grans llegats patrimonials i arqueològics amb els quals compta el municipi.

En definitiva, "des del Govern Local amb aquest pressupost hem volgut donar continuïtat al projecte de 2020 per a continuar millorant els serveis i infraestructures municipals, tenint en compte la complicada i difícil situació que vivim en l'actualitat, que, inevitablement, ens acosta més a les necessitats de la nostra ciutadania, a les quals hem de respondre sense oblidar que aquests pressupostos continuen sembrant les bases per a la creació d'ocupació, el foment del comerç local i el desenvolupament del teixit industrial que al costat d'un bon estat del benestar ens preparen per a nous temps i grans reptes del futur més immediat", ha finalitzat l'Alcaldessa de Bétera.

 


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon