Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Serveis Socials continuen reforçant l'atenció per a fer front a la pandèmia



Donada l'actual situació de pandèmia, els Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Eliana vénen desenvolupant des de 2020 un Pla d'Intervenció especialment dissenyat per a donar suport a les persones i famílies del municipi que s'han vist afectades pel Covid-19 en diferents aspectes i les situacions de vulnerabilitat derivades d'aquesta crisi.

Com a novetat els esforços s'han ampliat a les persones positives per contagi en la realització de tràmits i gestions, compensant la seua pèrdua d'autonomia en un moment d'extremada dificultat.

D'altra banda, els Serveis Socials treballen en la prevenció de contagis, amb especial atenció a persones majors, a través de gestions com la compra d'aliments, l'adquisició de medicació i receptes o el suport per al desplaçament a visites mèdiques o altres de caràcter urgent i necessari. Tot això amb la finalitat d'evitar o minimitzar la seua exposició al virus. En aquest sentit, prossegueix el servei de seguiment telefònic d'aquest col·lectiu per a valorar i supervisar una possible situació de necessitat o aïllament que pogueren presentar els qui no disposen d'una xarxa de suport familiar o social.

Per a complementar l'atenció s'ha incrementat, amb caràcter preventiu, el servei de suport psicològic. I és que davant l'augment de situacions d'estrés i ansietat generades per l'actual context, es para atenció psicològica a persones majors i positives per coronavirus per a mitigar els possibles efectes emocionals derivats.

A totes aquestes assistències se sumen la tramitació d'ajudes d'emergència i derivació al Banc d'Aliments a les persones i unitats familiars que han vist reduïts o extingits els seus ingressos econòmics per la reducció de jornada laboral o la pèrdua d'ocupació, quan aquesta circumstància poguera implicar una situació de vulnerabilitat per no poder fer front a les necessitats bàsiques. La concessió d'aquestes ajudes depén, en tot cas, dels criteris aprovats en les bases de les Prestacions Econòmiques Individualitzades de l'àrea.

A més, s'han reforçat els serveis i programes existents amb la incorporació de noves persones usuàries al Servei d'Ajuda a domicili, per a garantir la valoració de la situació de Dependència o a través de l'augment de la plantilla de personal.

Tal com ha recordat la regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, en cas que algun elianer o elianera es trobe en alguna d'aquestes situacions, o conega alguna persona que poguera estar-ho, pot contactar amb el servei en el 96 275 80 30, marcant les extensions 515 i 504. "La ciutadania ha de saber que tenen a la seua disposició tots els recursos municipals per a fer front a aquesta nova situació", ha afirmat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon