Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CSIF exigeix actualitzar protocols davant nous ingressos a l'hospital Doctor Moliner per a reduir el risc de contagi

 

El sindicat recorda que és un centre per a malalts crònics i que el mètode de control no ha sigut efectiu en produir-se un brot

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat actualitzar els protocols de nous ingressos a l'hospital Doctor Moliner, destinat a pacients de llarga estada, amb malalties cròniques i pluripatologies. La central sindical realitza aquesta petició després que es produïra un brot que va provocar set contagis per covid-19 a l'interior del recinte i que va obligar a reservar una planta sencera per a contagiats i sospitosos.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el perfil de pacient ingressat resulta especialment sensible, per la qual cosa insta a aplicar les màximes mesures de prevenció. En aquest sentit considera necessari que, per a evitar contagis, els nous pacients romanguen en habitació individual i se'ls faça PCR en aqueix aïllament. 

El sindicat explica que fins hui el mètode aplicat consisteix a realitzar-los dos PCRs a l'hospital d'origen abans de derivar-los al Doctor Moliner, situat en el terme municipal de Serra. L'última d'aquestes proves diagnòstica la duen a terme 24 hores abans del trasllat, per la qual cosa pot succeir que en aqueix dia abans de l'ingrés el pacient entre en contacte amb una persona que siga positiva.

CSIF apunta que precisament aquesta última circumstància va ser la que va provocar recentment un brot que va produir set contagis i que va provindre d'un pacient recentment ingressat que havia estat en contacte amb una persona que va donar positiu. Per a evitar el risc d'aqueixes 24 hores, el sindicat demana un aïllament directament per a nous ingressos fins a confirmar, mitjançant PCR en el propi hospital Doctor Moliner, que són negatius.

El sindicat ha demanat, per escrit, que la Direcció Mèdica analitze “les fallades en els protocols que han permés que la infecció entrara a l'hospital de forma tan massiva i fulminant”. De la mateixa manera, ha reclamat informació a “els representants dels treballadors sobre les causes, extensió i mesures preses en la contenció del brot”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon