Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera celebra el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb participació dels Centres Educatius

  • Els centres educatius del municipi han rebut una Guia didàctica online perquè els joves reflexionen sobre la contribució de les dones al coneixement científic.
  •  El Consistori també ha posat en valor la figura de la dona en la ciència a través del treball en biotecnologia, ciència i salut de la seua veïna Marisol Quintero.

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb diverses activitats destinades a donar visibilitat de l'aportació de les dones a la història de la ciència.

Per això, s'ha dut a terme la campanya "Descobrint científiques, aprofitant el talent" a través de la qual l'àrea de Dona i Igualtat ha dissenyat una guia didàctica online amb diverses propostes per a reflexionar sobre la contribució de les dones al coneixement científic i sobre els processos socials de discriminació en l'estimulació vocacional i accés al camp de coneixement STEAM, que fa referència a matèries com la ciència, la tecnologia, l'art i les matemàtiques.

Una guia que s'ha distribuït entre els centres educatius del municipi i que aprofita igualment el valor de les TIC's, més si cap en aquests temps, per a continuar treballant al costat dels actors implicats, en la superació d'estereotips entre la comunitat educativa.

Aquesta guia ha suposat el punt de partida perquè els alumnes i les alumnes dels diferents centres hagen elaborat diversos treballs en aquest sentit.

"A més en aquesta campanya hem volgut incloure un joc interactiu en el qual la població més jove pot divertir-se aprenent en el camp de la ciència gràcies a il·lustres dones. És necessari aconseguir l'accés, la plena participació i l'apoderament de les dones i les xiquetes en la ciència", ha explicat la regidora de Dona i Igualtat, María José Yago.

Dones en la ciència de Bétera


Al seu torn, l'Ajuntament també ha volgut posar en valor la figura de la dona en la ciència a través de la seua veïna, Marisol Quintero, amb la qual l'Alcaldessa de Bétera ha mantingut una trobada virtual en el qual han compartit l'experiència de Marisol Quintero com a mare i CEO d'una empresa de Biotecnologia, Ciència i Salut.

Tot això s'ha plasmat en un vídeo que commemora el paper de la dona en la ciència i que pretén animar a la població més jove de Bétera a ser partícips d'aquesta, involucrant-se, així, en el món de la tecnologia, i com ha indicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío "a mostrar un exemple pròxim, d'una dona de Bétera, que ha entrat de ple en el món de la ciència i que està dedicada a aqueix àmbit amb el fidel objectiu de millorar la nostra societat amb el seu coneixement científic i tecnològic".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon