Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra recupera l’estepa de Cartagena, una planta en perill d’extinció

Serra vol recuperar l’estepa de Cartagena, un arbust mediterrani que està en perill d’extinció i plantarà al municipi desenes d’exemplars per tal de què esta espècie no ºdesaparega. Per això participa en un programa pilot per recuperar esta planta amenaçada juntament amb el Parc Natural de la Serra Calderona, el Centre d’Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana (CIEF) i el CEIP Sant Josep de Serra.

Amb el programa “M’agrada l’estepa de Cartagena” es pretén implementar un projecte de conservació participatiu que fique en valor i ajude a difondre una espècie com l’estepa de Cartagena (Cistus heterophyllus subsp. Cartaginensis) que es troba en perill d’extinció a tot el món. De la planta, únicament hi ha un exemplar reproductor que es troba al terme municipal de la Pobla de Vallbona.

“És un orgull per al nostre municipi participar en este projecte de recuperació d’una planta en perill d’extinció com és l’estepa de Cartagena. Un arbust que plantarem en diferents llocs del casc urbà col·laborant així a posar en valor esta espécie al temps que assegurem la seua pervivencia” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

Les activitats començaran al CEIP Sant Josep de Serra la setmana que ve amb la presentació de la planta i les activitats en cada aula del centre. La plantació de les espècies està prevista per a final de mes al centre educatiu. Després començarà el projecte fora de l’escola amb la introducció de les estepes de Cartagena per part de la plantilla municipal a diferents punts d’esta localitat enclavada al cor de la Serra Calderona. Als llocs on es planten les estepes s’intal·laran uns cartells divulgatius de les plantes.

Un equip d’educadors del Parc Natural de la Serra Calderona assessorarà i realitzarà un seguiment continu de les plantacions que dona el Centre d’Investigació i Experimentació

Forestal de la Comunitat Valenciana. Este centre de referència forestal ha treballat per asegurar la reproducció d’esta planta inclosa al catàleg nacional d’especies amenaçades.

Un arbust que pot arribar als 80-100 cm i que ha estat introduït de manera experimental al Tancat de Portaceli amb molt bons resultats. 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal