Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria destinarà més de 500 mil euros a les persones autònomes i microempreses més afectades per la pandèmia



La línia d'ajudes Parèntesi, promoguda per la Generalitat Valenciana, destinarà a Llíria un total de 538.496 euros, per a injectar recursos a les persones treballadores autònomes i microempreses dels sectors més afectats per la pandèmia del COVID-19.

Este programa de subvencions serà finançat per l'Administració autonòmica, que aportarà el 62,5% dels fons, la Diputació de València amb el 22,5%, i el propi Ajuntament de Llíria amb el 15% restant.

Els sectors que es podran beneficiar d'estes ajudes seran els d'allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d'espectacles; i activitats esportives, recreatives i d'entreteniment.

Consistiran en una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa, que s'incrementarà en 200 euros addicionals per persona emplada al seu càrrec. La quantia que rebrà cada beneficiari podrà arribar a un màxim de 10.000 euros i anirà destinada, a més, a cobrir despeses corrents de l'activitat empresarial des d'abril de 2020, des de l'inici de la pandèmia.

El regidor de Foment Econòmic, Joanma Miguel, ha anunciat que, "quan es publique en el DOGV, l'Ajuntament de Llíria prepararà tots els tràmits necessaris per a adherir-se a este pla i gestionar les ajudes".

D'esta manera, "i gràcies a la col·laboració de les tres administracions públiques, podrem donar una resposta comuna per a oferir un suport públic als sectors més afectats per la crisi, que estan veient limitada la seua activitat per l'impacte de les necessàries restriccions sanitàries. Esta iniciativa, per a reactivar l'economia local, pretén contribuir a minimitzar els efectes d'aquestes mesures excepcionals en el teixit comercial i empresarial de la nostra ciutat".  

Pla Resistir
El programa Parèntesi s'engloba en el Pla Resistir de la Generalitat, que s'articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTE; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l'Institut Valencià de Finances (IVF); i el fons de cooperació municipal, sota la denominació de línia d'ajudes Parèntesi. 

Dins d'este pla de xoc ja s'ha posat en marxa la línia Horeca, consistent en préstecs bonificables dissenyats per l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb trams no reembossables de fins al 30%. Es tracta d'una nova línia de finançament per la qual obtindran crèdits d'entre 15.000 i 750.000 euros que inclouen una ajuda directa no reembossable de fins a 60.750 euros, i que pot ser sol·licitada des de dijous passat.

 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon