Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les inversions participatives ja porten 5 anys a la Pobla de Vallbona en una edició telemàtica. Enguany 200.000 euros


S’obri el procés per presentar les propostes per a invertir 200.000 euros del pressupost.

El veïnat decidirà en cinc anys la destinació d’un milió d’euros del pressupost municipal.

La Pobla de Vallbona enceta el cinqué procés d’inversions participatives en una edició en què les mesures de restricció de contactes faran que les reunions hagen de ser telemàtiques. L’Ajuntament acaba de presentar al veïnat a través d’una reunió virtual i televisada el programa d’enguany que destinarà 200.000 euros per a propostes d’inversions ciutadanes.

Els veïns tenen fins al 5 de febrer per a presentar les propostes a través de la web de l’Ajuntament. Per facilitar que les inversions arriben a tots els nuclis residencials, el terme municipal s’ha dividit en 7 grans àrees residencials a les quals es destinarà un import fix a més d’un percentatge del pressupost en funció de la població i dels impostos que es paguen en la zona. Amb este criteri l’Ajuntament vol que els veïns vegen que els impostos tenen una repercussió directa en la millora de l’entorn.

La Pobla destina enguany el 10% de les inversions municipals a projectes proposats i votats per la ciutadania. Els veïns poden presentar propostes a través de la web de l’Ajuntament fins al pròxim 5 de febrer. A partir d’ací seran els tècnics qui valoren la viabilitat dels projectes. A principis de març es realitzarà la votació de manera telemàtica i si les condicions sanitàries ho permeten també de manera presencial.

Durant els 5 anys d’inversions participatives l’Ajuntament invertirà un milió d’euros que s’han destinat principalment a la creació de zones de jocs infantils, espais esportius i la millora de carrers i l’entorn de la parada del metro. Des del consistori s’ha destacat que les inversions participatives ha estat una iniciativa molt ben acollida pels veïns i cada any ha mobilitzat més la ciutadania per votar les millores per als seus barris.

Els processos participatius han servit també per recollir propostes veïnals que tot i no haver estat les més votades han comptat amb el suport veïnal i s’han executat amb inversions directes de l’ajuntament.

Parc en zona nord-est inversió del  2020


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal