Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les festes de Sant Antoni de L'Eliana se suspenen enguany per la situació sanitaria


L'Ajuntament i les entitats festives acorden no organitzar els tradicionals actes populars que tindrien lloc aquest cap de setmana.

Les tradicionals Festes d'Hivern en honor a Sant Antoni Abad no se celebraran aquest 2021 a causa de la situació d'emergència sanitària provocada per la tercera ona de la pandèmia de Covid-19. D'aquesta manera, les activitats de caràcter popular que hagueren tingut lloc aquest pròxim cap de setmana, i que incloïen actes lúdics i religiosos, amb la pólvora i la gastronomia típica com a protagonistes, no s'organitzaran en aquest any.

No obstant això, la Regidoria de Cultura Festiva, en col•laboració amb la Clavaria de Sant Antoni del porquet, la Penya del Coet Bufat i l'Associació Cultural Folklòrica “La Llauradora”, ha valorat prèviament a l'adopció d'aquesta mesura diverses alternatives, com reduir o readaptar els actes. No obstant això, la idiosincràsia de la pròpia festa i el seu caràcter massiu i popular davant les extremades mesures sanitàries, sumada a la delicada situació actual, ho ha fet pràcticament inviable.

Per això, totes les entitats participants en l'organització han animat a la ciutadania a publicar en les seues xarxes socials fotografies de la commemoració de Sant Antoni d'anys anteriors, imatges dels seus animals domèstics, així com adquirir els panets i les ensaïmades tradicionals en els forns del municipi i l'elaboració casolana dels plats gastronòmics com la Fesolà i la Xocolatà. En aquest sentit, l'Ajuntament publicarà en les seues xarxes socials aquest divendres un vídeo amb la recepta de la Fesolà i convidarà a elianers i elianeres a cuinar en les seues pròpies cases el plat típic local d'aquestes celebracions hivernals.

A més, amb la col•laboració de la Regidoria de Política Lingüística i de les mestres Vicen Córcoles i Joana Galdón, el Consistori ha editat un llibre divulgatiu entorn a la festa de Sant Antoni en la localitat, que rebran els xiquets i xiquetes elianeres en les seues llars.

Pel que respecta a la festa litúrgica, la parròquia Verge del Carmen únicament mantindrà la missa solemne en honor al patró dels animals, que tindrà lloc el diumenge 17 de gener, respectant l'aforament limitat i les mesures de seguretat sanitàries.

L'edil de Cultura Festiva, Enrique Martínez, ha posat en valor els grans esforços que ha realitzat el municipi per a potenciar i no perdre aquesta tradició en els últims anys. “Ara ha de prevaldre la salut i la seguretat de les persones abans de res, i esperem que en 2022 puguem festejar aquestes celebracions tots junts de nou”, ha explicat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon