Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de Llíria intenta localitzar a les famílies de dues persones afusellades a Paterna en 1940L'Associació de Familiars de la Fossa 126, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, iniciarà els treballs d'identificació de les restes d'esta fossa, l'exhumació de la qual es durà a terme al llarg del 2021.

En ella, segons indiquen els estudis dels historiadors, figuren fins a 243 persones afusellades entre el 27 d'agost i el 14 de setembre de 1940. Entre elles, quatre veïns de Llíria: Miguel Bosch Cotanda (50 anys), Miguel Ibáñez Barona (30 anys), Salvador Lleó Llabata (30 anys) i Daniel Espejo Asensi (54 anys), últim alcalde republicà de Llíria.

Ja han sigut localitzats els familiars de Salvador Lleó i de Daniel Espejo, però no així els de Miguel Bosch i Miguel Ibáñez. Per això, l'àrea de Memòria Històrica de l'Ajuntament treballa en la recerca de familiars d'estes dues persones. Per això, a més, ha facilitat dues vies de contacte: a través del correu electrònic estadistica@lliria.es o cridant al TF962798282, Ext. 2247 (Departament d'Estadística).

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha manifestat que l'Ajuntament de Llíria "brindarà els instruments necessaris a l'associació" per a garantir el dret de totes les persones a un enterrament digne. "Les institucions hem d'apostar per la justícia democràtica i, així,garantir la reparació de la memòria de les víctimes", ha explicat.
 Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :