Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona i el Col·legi Notarial signen un conveni per facilitar el pagament d’impostos municipals

Els compradors i hereus de propietats podran conéixer els deutes dels impostos municipales abans de firmar l’escriptura.

Els notaris podran generar les autoliquidacions de l’impost de plusvàlues per als interessats.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona firma un conveni amb el Col·legi Notarial de València que permetrà facilitar el pagament de l’impost de plusvàlues. Amb este acord, l’ajuntament autoritza els notaris a representar els interessats davant l’administració local per calcular este impost i generar el rebut per al seu pagament. 

D’esta manera s’aprofiten les noves tecnologies de la informació per oferir a la ciutadania la possibilitat que durant l’escriptura d’una propietat, el notari accedisca a la base de dades del consistori i obtinga un esborrany de l’autoliquidació de l’impost . Amb ell, els veïns podran tramitar el seu pagament directament al banc o bé a la passarel·la de pagament de l’ajuntament.

La firma amb el Col·legi de Notaris de València farà que des de qualsevol notaria d’Espanya es puga generar una autoliquidació amb l’ajuntament. Açò beneficiarà a tots aquells que compren o hereten una propietat i que evitarà desplaçaments i tràmits administratius al consistori. 

Se simplifiquen així els tràmits a l’agilitzar la notificació de la documentació entre ajuntament i notaries, evitant gestions a la ciutadania. Este conveni forma part de les accions de millora de l’eficiència de l’administració que realitza l’Ajuntament de la Pobla.

L’acord permetrà també als compradors i hereus conéixer la situació tributària de la propietat amb l’ajuntament prèviament a la seua escriptura. D’esta manera, s’evita que aquelles persones que adquirixen una propietat, es troben amb deutes que desconeixien.

El conveni es firma per un termini de 4 anys amb possibilitat d’ampliació durant 4 anys més. A l’acte han assistit l’alcalde, Josep Vicent Garcia, el president del Col·legi Notarial de València,  Francisco Cantos, i Manuel Puerto, notari de la Pobla de Vallbona.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon