Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El presidente de la Diputació es reunix amb els alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria per a conéixer les necessitats dels seus municipis

Els responsables dels 16 municipis de la comarca agraïxen a Gaspar esta nova ronda de trobades en línia per a resoldre els seus dubtes i agilitar la resposta de la Diputació a les seues sol·licituds

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s'ha reunit este divendres per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria per a conéixer les necessitats dels municipis de la comarca. En esta ocasió, a més d'ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar l'assistència tècnica en els municipis i la gestió de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, en el qual la Diputació participa amb 17 milions d'euros.

Els alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria han coincidit a l'hora d'agrair al màxim responsable provincial esta nova ronda de reunions en línia per a abordar de prop la situació de cada municipi i posar a la disposició dels mateixos els recursos de la Diputació, amb la finalitat d'oferir la millor resposta possible davant els problemes i necessitats dels ajuntaments.

Per part seua, el president Gaspar ha recordat als responsables locals dels 16 municipis de la comarca que la Diputació continuarà prestant assistència tècnica a aquells que la necessiten, especialment els més xicotets. Durant la trobada s'han abordat possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms.

La pandèmia i el Pla Resistir

Quant a la gestió de la pandèmia, el president de la Diputació ha traslladat als responsables locals que la prioritat de la institució és garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit. La corporació provincial, en paral·lel, continuarà fent costat als municipis en el dia a dia d'esta crisi sanitària amb accions com el recent enviament de mascaretes als consistoris.

Toni Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d'ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte sobre este tema. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell aportant més de tres milions d'euros per a la comarca, i el Pla d'Inversions 2020-21 que té assignats una mica més de 10,6 milions d'euros per als 16 municipis del Camp de Túria.

També s'han tractat durant la trobada en línia els detalls del Pla Resistir recentment aprovat amb ajudes per a les pimes i autònoms dels municipis, dos col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19. El president Gaspar ha recordat als responsables locals del Camp de Túria que la Diputació supervisarà la tramitació d’estes ajudes en els municipis de menys de 5.000 habitants per a agilitar el procés i que els diners arriben al més prompte possible als qui els necessiten.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon