Montalbán -regidor de Serra i membre de la Comissió d'Hisendes Locals de la FVMP- s'ha manifestat al respecte del Pla Resistir: "una eina aprovada pel govern del Botànic II que deixa 4.2 milions per a Camp de Túria i que funcionarà concedint 2.000 euros a cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors, i d’altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre i persones treballadores autònomes, dirigides a cobrir despeses corrents de l’activitat des d’abril de 2020".
Per a Carlos. Montalbán El Pla "era necessari per a donar cobertura parcial als sectors que estan patint els tancaments i pèrdues a conseqüència dels sacrificis necessaris per a lluitar contra pandèmia". Per això, prossegueix Montalbán, "animem a tots els Ajuntaments a adherir-se el més prompte possible"
Montalbán que és regidor a l'Ajuntament de Serra i forma part del seu govern local, a més de la FVMP, s'ha mostrat satisfet per aquesta iniciativa del Govern de la Generalitat, que ha sigut completada en un 22'5% per la Diputació i per un 15% pels Ajuntaments. Així mateix, ha posat de manifest les ajudes que cadascun dels Ajuntaments de Camp de Túria estan posant sobre la taula i que completen d'alguna manera l'escut social que el govern Botànic ha llançat.
També ho valora positivament el responsable de política municipal de la formació (EUPV) Antoni Llorente
Que com a responsable de Política Municipal de la formació, ha manifestat que el “Pla resistir amb aquestes ajudes dota a les corporacions locals d’un instrument àgil i potent amb el qual donar resposta a les necessitats més urgents dels sectors més afectats per la pandèmia en cada municipi”.
Els sectors que rebran aquestes ajudes directes són: el turístic, l’hostaleria, la restauració i oci nocturn, les activitats de creació, artístiques i d’espectacles, i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment, entre altres.
Per a Antoni Llorente, “es tracta d’un gran esforç entre administracions per a ajudar a resistir a les treballadores i treballadors autònoms i a les petites empreses dels sectors més afectats per les crisi econòmica i social que estem patint” i ha afegit, “a més aquestes ajudes es van gestionar per l’administració més pròxima a les persones i que, per tant, coneixen molt millor el que està passant en cada municipi, la qual cosa garanteix que aquestes ajudes arriben a les persones i empreses que realment el necessiten”. “Una vegada més, cal reconéixer l’increïble esforç dels nostres ajuntaments per ajudar als seus veïns i veïnes des de l’inici d’aquesta fatídica pandèmia”, ha finalitzat.
El “Pla resistir” suma un total de 160 milions per a ajudar als sectors més afectats per la pandèmia, dels quals un 62,5% (100 milions d’euros) són aportats per la Generalitat; un 22,5% (36 milions d’euros) per les diputacions; i el 15% restant (24 milions d’euros) per l’ajuntaments. Una quantia que s’ha repartit entre els diferents municipis del País Valencià en funció de criteris com el nombre d’autònoms i empreses dels sectors afectats i del nombre d’afiliacions a la seguretat social.
Per a cada municipi de Camp de Túria i d'acord al nombre d'autònoms i empreses afiliades a la seguretat social les quantitats que corresponen són les següents:
LLÍRIA 538.496BETERA 677.664BENAGUASIL 185.080BENISSANÓ 71.752GÁTOVA 14.221L'ELIANA 747.682LORIGUILLA 29.327MARINES 39.319NAQUERA 261.018OLOCAU 30.885CASINOS 81.531SERRA 99.301VILAMARXANT 151.478POBLA DE VALLBONA 514.558RIBA-ROJA DE TÚRIA 615.098S. ANTONIO DE BENAGÉBER 188.575
Cap comentari :